Eskimologi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Eskimologi

I udenrigspolitiske sammenhæng har Grønland har altid været Danmarks store samarbejdspartner. Thulebasen, Hans Ø, guld, rubiner og olie i undergrunden og mange andre naturressourcer har gjort Grønland til et centrum for debat om selvstyre eller om det stadig skulle være en del af Danmark, så Danmark kunne få del i ressourcerne. Med den geografiske placering har vi spillet en væsentlig rolle i det udenrigspolitiske spil især under den kolde krig og der er derfor mange faktorer der spiller ind i grønlændernes identitet, på trods af de mange tusind år de har boet der.


Eskimologi er populært sagt at være læren om Arktiske forhold. Det oprindelige folkeslag er inuitterne (også benævnt eskimoerne) og det er deres kultur, sprog, historie, politik og samfund der er genstand for uddannelsen Eskimologi. Inuitterne nedstammer fra Thulekulturen og bebor mange geografiske dele af Arktis som Canada, Grønland, Alaska og Sibirien.


Inuitterne som folkeslag, er helt særligt og studiet af dem vil bringe dig i berøring med naturreligion, shamanisme, anderledes politiske forhold, en helt unik kultur samtidigt med at du lærer at tale og skrive grønlandsk. Vi anbefaler at du finder yderligere information fra f.eks. studerende ved Eskimologi, da uddannelsen er både spændende men også væsentlig forskellig fra traditionelle sprog-og-kultur uddannelser.


Jobmuligheder

Underviser, forsker. Du har selv et stort ansvar for at skabe dit eget drømmejob, da Eskimologi ikke er en decideret erhvervsrettet uddannelse.


Det er muligt at du ikke kan få job i sammenhæng med uddannelsen Eskimologi, men når du kan grønlandsk og hvis du er villig til at flytte til Grønland har du mange muligheder for at få job, da der ofte er mangel på arbejdskraft i Grønland.


Kan du ”få hul på isen” i forhold til at kommunikere med befolkningen eller at udvinde de ressourcer der er på Grønland, så har du ”skudt søpapegøjen”.Relaterede studenterjobs

Job som museumsrundviser eller i en administration eller frivillig forening der har med Grønland at gøre.