Energiteknik

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Aalborg Universitet
By Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Energiteknik

Det handler om at udnytte de ressourcer vi har i verden bedst muligt.


Derfor er der en stor efterspørgsel på unge uddannede energieksperter, som kan lede virksomheder og samfundet i den rette retning i forhold til hvordan vi skal udnytte vores energi fremover.


Det handler om at tænke ud af boksen for at finde de små elementer der kan skrues på for at forbedre energiforbruget fremover.


Men også det at finde nye metoder der udnytter energien bedre eller finde nye energikilder vil være en opdagelse i sig selv. I så fald ville man nok blive benævnt som den næste H.C. Ørsted. Der er sket meget de sidste 100-150 år på området, hvor vi næsten kun har brugt kul og olie som brændsel til vores energiforbrug. Nu hvor vi ser ud til at løbe tør for disse muligheder opstår fracking og sådan vil det blive igen når vi løber tør for mulighederne med at udnytte fracking.


Så hvis du interesserer dig for hvordan vi kan finde de bedste og mest miljøvenlige energiressourcer, så læs videre på kandidaten af Energi, også kaldet Energy Engineering.


På kandidatdelen af uddannelsen Energi har du mulighed for at specialisere dig indenfor 6 forskellige fagområder henholdsvis:


 - Electrical Power Systems and High Voltage Engineering
 - Power Electronics and Drives
 - Wind Power Systems
 - Thermal Energy and Process Engineering
 - Fuel Cells and Hydrogen Technology
 - Mechatronic Control Engineering.


Alt undervisning foregår på engelsk. Alle de nævnte specialiseringer starter med et semesters fællesundervisninger blandt andet med matematik og engelsk.