Diakoni og socialpædagogik

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus SU berettiget Professionsbachelorer 4 år Gymnasiel Diakonhøjskolen i Århus
By Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Professionsbachelorer
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Diakonhøjskolen i Århus
Diakoni og socialpædagogik

Hvis du gerne vil benytte dine sociale kompetencer sammen med dine omsorgsfærdigheder og din naturlige empati for andre mennesker, blandet med din kristne tro, så er denne uddannelse den helt rette for dig.


Du elsker at bygge mennesker op og samtale om dybe tanker og ser dem som individer der har oplevet noget.


Denne uddannelse er ny, men drejer sig om omsorgsarbejde med forskellige udsatte grupper. De fag der fylder mest i undervisningen er socialpædagogik, etik, menneskesyn og samfundsfag. Du skal lære at arbejde med mennesket som helhed.


Kort sagt kan man sige at uddannelsen minder meget om socialpædagoguddannelsen, men hvor du bare har en vinkel med diakoni og omsorg for særligt udsatte.


Den endelige stillingsbetegnelse er socialdiakon. Du bliver egnet til at arbejde i forskellige institutioner og hospices. Det er særligt på hospices at mange er særligt opmærksomme på den side af livet der omhandler tro, og det er her du vil kunne støtte dem bedst med denne uddannelse, da du i løbet af uddannelsen ser på ”hele mennesket”


Nogle af de vigtigste fag du vil stifte bekendtskab med på uddannelsen er etik & menneskesyn, socialpædagogik, teologi, samt samfundsfag.


Du kan komme i praktik mange steder i verden enten på en handicapinstitution, et behandlingssted eller børnehjem. Du får løn under alle de praktikker du har. Der er mange gode jobmuligheder og der er næsten ingen arbejdsløse socialdiakoner. Jobmuligheder

Når du er færdiguddannet er der ansættelsesmulighed i f.eks. frivillige, offentlige eller private organisationer, der har omsorgsarbejde som deres speciale. Det er bl.a. misbrugere, hjemløse og mennesker med en sindslidelse eller nedsat funktionsevne der arbejdes med.