Dans

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Nørgaards Højskole
By Aarhus
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Nørgaards Højskole
Dans

Linjeansvarlig: Sanne Nottelmann Gæstelærere: Jon Stage, Jomo Silveria m.fl.


Dans er livsglæde, hårdt fysisk arbejde og et kunstnerisk udtryk. Den personlige udvikling, dygtiggørelse samt kreative proces vægtes højt. På Nørgaards Højskole består danselinjen af 3 dele:


1)      Moderne dans


Moderne dans er et modspil til den klassiske ballet. Hvor ballet stræber mod himlen, fortæller historier, eventyr og sagn og ofte danses på tåspids-sko, har moderne dans sit afsæt på jorden/gulvet, danses gerne på bare fødder, bevægelserne er kroppens naturlige, tyngdekraften er et vigtigt element. Det personlige udtryk og fortolkning er et must.


2)      Verdensdans og trends


I samarbejde med dygtige gæstelærere møder du danse fra andre verdensdele så som Bollywood fra Indien, afrikansk afro, den cubanske salsa eller fra Sydamerika den brasilianske samba og ikke mindst den dynamiske merengue. Her finder du også udfordringer som street dance, funk og break dance.


3)      Improvisation og komposition


Her arbejdes med det personlige udtryk, hvor du finder din egen inspiration og motivation for dans og bevægelse. Ud fra en fælles idé laves en forestilling som opføres i løbet af opholdet.


Jobmuligheder

Danser