Civilingeniør i Fysik og Teknologi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
By Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Civilingeniør i Fysik og Teknologi

På dette studie kommer du til at arbejde med det nyeste indenfor teknologi på mange niveauer.


Hvis du har taget bacheloruddannelsen og arbejdet med de tre fagområder: akustik, optik og materialevidenskab og –teknologi, så kan du nu vælge at specialisere dig.


Du kan komme i mange retninger inden for teknologien. Er dit specialiseringsområde akustik kan du arbejde med at måle på lyddæmpning eller forstærkning, samt tilpasse kvaliteten af lyden så den bliver behagelig. Det kan bruges både i et lydstudie der skal være lydtæt, eller en koncertsal. Det kan også bruges i sammenhæng med afskærmning af motorveje og jernbaner der støjer, eller vindmøller der har en udformning der gør at vinden bøjer sig om vingerne og skaber en generende lyd.


Du kan også komme til at arbejde i høreapparatbranchen. Her er der flere områder der kan være interessante at kaste sig over. Blandt andet får mange musikere tinnitus og skal have særlige ørepropper der dæmper bestemte frekvenser.


Hvis du har valgt at specialisere dig indenfor optik, så kan du komme til at arbejde med alle former for lys og farver. Selv solceller går ind under optik og når både solceller og vindmøller er et muligt arbejdsområde efter denne uddannelse, så kan du måske se dig selv arbejde med vedvarende energi, som produktionschef eller måske produktudvikler?


Nanoteknologiområdet er også en verden for sig, hvor du kommer ned i de meget små detaljer. Her kommer du ind på områder som kan bruges i mobil-, computer- og robotteknologien.


Du afslutter kandidaten med et halvt års speciale og får titlen Cand. Polyt.


Specielle adgangskrav

Relevant teknisk-videnskabelig bacheloruddannelse.