Assyriologi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Assyriologi

Hvis du har læst Assyriologi på bachelorniveau, så er det mest naturlige at læse videre. Når du læser til kandidat i Assyriologi får du for alvor øvet dine kompetencer i analytisk og kritisk at gennemgå historiske kilder - kilder, der i langt de fleste tilfælde er på et fremmedsprog. For at kunne oversætte teksterne lærer du at forstå akkadisk og sumerisk. Samtidigt bliver der stillet krav til at du er i stand til at videreformidle din viden, både gennem undervisning men også i anerkendte tidsskrifter, hvor du beskriver din forskning i detaljer.


Der er 2 linjer på kandidatuddannelsen: Assyriologi og Vestasiens oldtidshistorie. På linjen Assyriologi er fokusområdet er stadigvæk mesopotamisk kultur, sprog og samfund fra begyndelsen af den sumeriske civilisation (ca. 3500 f.Kr.) til Det nybabyloniske Riges kollaps (539 f. Kr.).


Linjen Vestasiens oldtidshistorie omhandler Asiens historie fra urbaniseringen i det 4. årh. f.v.t. til år 0. Så her kan du komme endnu længere østpå i din søgen efter fortidens mystik og kulturer.


Assyriologi som uddannelse har mest fokus på at give kompetencer til at undervise i faget eller forske videre. Det er stort set også kun det du kan bruge faget til, så hvis du ønsker et job efterfølgende, så må du sørge for at gøre din uddannelse bredere, så du kan søge stillinger i mange forskellige brancher og ikke nødvendigvis noget der har med gamle assyriske skrifter at gøre.


Jobmuligheder

Uddannelsen i Assyriologi sigter primært på arbejde inden for undervisning, forskning og museer. Der er dog kun ganske få stillinger inden for områder, så det er en god ide at gøre din uddannelse bredere med henblik på for eksempel kulturformidling, informationsteknologi og administration. Færdiguddannede har således også fundet job i ministerier, amter, rejsebranchen, formidlingssektoren og på forlag.Specielle adgangskrav

For at blive optaget på Københavns Universitet, skal du have en adgangsgivende eksamen.