Anvendt Matematik - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
By Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Anvendt Matematik

På kandidatdelen af studiet Anvendt Matematik lærer du at anvende avancerede matematiske værktøjer til at løse komplekse problemstillinger inden for forskellige områder for eksempel økonomi, finans, statistik, industri-specifikke problemer eller forskningsmæssige udfordringer.

Anvendt Matematik er også brugen af kraftige computere til at beregne og udregne komplicerede formler, så du får også en introduktion til IT som værdifuldt redskab til løsning af matematiske problemstillinger.


Med dit indblik i datalogi og de metoder og teorier der følger med, lærer du hurtigt at bruge computeren til at lave modeller af de komplicerede formler og analysere dem.


På den måde bygger du videre på den viden du har fået på bachelordelen.


Der er især fokus på matematik, statistik og datalogi. De matematiske problemstillinger udvikler dine kompetencer for at analysere problemerne på et videnskabeligt plan.


Din fremtid kommer med anvendt matematik til at handle meget om computersimulationer. Det bruges indenfor robotteknologien og naturvidenskabelig forskning generelt. Selv indenfor nogle af de humanistiske fag som sprogforskning er der computersimulationer der vil være brugbare og relevante.


Mange af disse simulationer bruges til at udvikle produkter og her kan en lille forskel i beregningen gøre en stor forskel i slutresultatet. Det er derfor meget vigtigt med folk der kan forstå computersimulationen og finde fejlen, så den kan blive rettet.


Jobmuligheder

Du søge job i det private erhvervsliv eller i forskningsinstitutioner som underviser, forsker, udvikler eller statistikker.Specielle adgangskrav

Bestået bacheloruddannelse i Anvendt Matematik eller tilsvarende efter studienævnets konkrete godkendelse.