Amerikanske Studier

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
By Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Amerikanske Studier

Studiet Amerikanske Studier er dybt forankret i spørgsmål som; Hvad vil det egentlig sige at være amerikaner, og hvad er amerikansk kultur for en størrelse? USA har en utrolig stor indflydelse på vores verden i dag, både som den største supermagt, men også som en inspirationskilde til den vestlige kultur. Studiet inddrager en række forskellige discipliner for at nå sin målsætning om at forstå og analysere den amerikanske kulturs identitet.


Når man taler om at få ”amerikanske forhold” i Danmark, så er det her du finder ud af hvad disse forhold indebærer. Ofte bliver ordene brugt i en negativ sammenhæng, men i løbet af uddannelsen, vil du kunne vurdere om du selv mener det er positivt eller negativt, eller måske mere konglomerat end som så, og at der er flere vinkler at se tingene fra.


Det er muligt at tage forskellige moduler indenfor andre institutter, for eksempel journalistik eller statskundskab, og dermed opnå en bred vifte af kompetencer. Alt undervisning foregår på engelsk. Et andet spændende aspekt ved studiet er muligheden for at tage på udlandsophold ved anerkendte amerikanske universiteter i de senere semestre på studiet. Så hvis du har interesse for amerikanske forhold så som politik, religion, økonomi, kultur og andre relaterede områder, så er denne uddannelse måske en ide.


Det er ofte at markedsføringsmetoder i USA ikke er velset i Danmark og Europa og omvendt. Det er en meget vigtig ting at vide for virksomheder der gerne vil eksportere til USA, eller for virksomheder der importere fra USA. Derfor kan du fungere, som en vigtig brik i et firma, hvis du kender til disse forhold i USA. Da USA også er delt op i stater, og hver enkelt stat har deres egne regler, lidt ligesom i Europa, så er det også relevant at kende til disse forskelle.


Den bedste måde at få kendskab til forskellene på er ved at bo derovre. Hvis du kommer i praktik i et firma i USA, så kan du lære om landet indefra og få en endnu bedre forståelse for kulturen og politikken og hvorfor USA stadig er den største supermagt i verden.


Se nedenfor hvordan David fik en praktikplads i USA.Jobmuligheder

Underviser, forsker, eksportkonsulent, ekspert i amerikanske forhold, udenrigsjournalist, politiskrådgiver, videnskabelig medarbejder ved udenrigspolitiske institutioner i ind- og udland med speciale i USA og det transatlantiske forhold.Specielle adgangskrav

Relevant bacheloruddannelse og gode kompetencer i engelsk