Tre gode råd til at nedsætte eksamensangsten

Tre gode råd til at nedsætte eksamensangsten

Eksamensangst rammer mange studerende i alle aldre, og det kan være svært at se lyset for enden af tunnelen, når man bliver så nervøs at klappen går ned hele tiden. Det er en svær proces, og det er svært håndtere. Det er ofte svært at søge støtte hos ens forældre, da de ikke på samme måde forstår presset eller følelsen af at være så nervøs, at man ikke kan trække vejret normalt. Eksamensangst er forfærdeligt, og desværre rammes for mange af det. Det er en proces, hvor man lærer at håndtere det bedre og bedre efterhånden, men i denne artikel vil man kunne læse om tre gode råd til at nedsætte angsten fra eksamen.  

CBD-olie kan nedsætte angst

CBD-olie og -produkter kan være med til at nedsætte angst i svære situationer. Dagene op til en eksamen eller når man begynder at læse op, og man kan mærke at angsten begynder at manifestere sig i kroppen på en, kan det nogle gange være en fordel at tage noget beroligende. CBD-olie er ikke ulovligt, samtidig med at det har fået mange trofaste følgere indenfor lægevidenskaben og psykologien. Olien har positive virkninger på kroppen og vil kunne benyttes til både ledsmerter og angst-angreb. Det er muligt at læse meget mere på følgende side, hvor man kan få mere information om cbd-olie og læse fordelene og ulemperne.  

Vejrtrækningen kan hjælpe dig frem 

En af måderne man kan bekæmpe eksamensangst på er ved at styre og kontrollere sine vejrtrækninger. Ofte er eksamensangsten værst lige op til selve eksamen, og ens vejrtrækning kan ofte blive ukontrolleret i en grad, så det endda er farligt. Her gælder det om at koncentrere på sin vejrtrækning og få den i ro. Man kan roligt benytte sig af forskellige vejrtrækningsteknikker, blandt andet 4-7-8 vejrtrækning, som giver en rytme til måden man trækker vejret på. Hvis man kan få vejrtrækningen under kontrol kan man ofte undgå det værste af den panik, som eksamensangst forårsager.  

Motion kan også lindre eksamensangst 

Når man dyrker motion udgiver man en masse endorfiner og man har muligheden for at få tankerne et andet sted hen. Dette kan være sundt i en eksamensperiode, og derfor gælder det om at finde tiden til at dyrke motion. Det kan være en kort løbetur, og her handler det ikke om at komme i form, men at finde tiden til at få tankerne et andet sted hen. Det kan hjælpe en del bare med en halv times ro i kroppen fra eksamen.