Tre gode idéer til alternative studierejser

Tre gode idéer til alternative studierejser

At rejse er at leve. Det er fantastisk at rejse og opleve nye dele af verden. Når livet som studerende bliver for ensformigt og kedeligt, kan det være sundt at komme lidt væk fra bøgerne. Derfor er en rejse netop, hvad mange studerende har brug for. Desværre rækker SU’en ikke langt, hvorfor det kan være svært at få råd til den dyre rejse til USA, Asien eller Australien. Heldigvis findes der mange andre fede alternative destinationer til studierejsen.

Oplev det hippe Berlin

Når rejsen ikke skal koste en formue, handler det i høj grad om at vælge destinationer, der er billige at komme til. Her spiller særligt afstanden til destinationen en vigtig rolle. Ikke mere end 5 timers kørsel fra Danmarks grænse, finder du Tysklands hippe hovedstad Berlin. Berlin giver rig mulighed for storbyrejse på den fede måde. Berlin har en unik historie, hvilket afspejles overalt i byen. Derfor er der et utal af attraktioner og seværdigheder, som bedst af alt er helt gratis at opleve. Ud over byens historiske attraktioner er Berlin en fantastisk storby, idet den byder på gode muligheder for at shoppe, spise lækkert og forholdsvis billigt på restauranter og ikke mindst et varieret natteliv. Berlin er derfor et godt bud på destinationen til din næste studierejse.

Overlevelsestur i Nordnorges skjulte perle Tromsø

Danmarks naboland Norge byder faktisk på mange gode rejsemål for dig, der ikke kan få nok af flot natur og unikke omgivelser. Et godt bud på en overlevelsestur for studerende er derfor Nordnorges største by Tromsø. Tromsø giver gode muligheder for at komme væk fra bylivet og bøgerne og ud i den friske natur. Med en god rygsæk og et solidt telt er du klar til at udforske de utallige flotte fjorde og bjerge, Tromsø byder på. Det bedste ved at besøge et område, hvor naturen er i centrum, er, at det er helt og aldeles gratis.

Et godt tip er, at du besøger Tromsø i vintermånederne, da disse måneder ydermere giver mulighed for at se det fantastiske nordlys på himlen. Tromsø er et godt bud på en rejsedestination forholdsvis tæt ved Danmark, hvor der er gode muligheder for vandre- og overlevelsesture.   

Den fantastiske hovedstad nær Danmark

En rejse behøver bestemt ikke at være langt væk hjemmefra for at være god. Det er den sidste destination et godt eksempel på. Danmarks nabo Sverige giver nemlig også gode muligheder for at rejse som studerende, uden det behøver at koste en formue. Særligt hovedstaden Stockholm byder både på flot natur og et fantastisk byliv. Stockholm har et væld af museer og attraktioner, som mange af byens turister finder interessant. Hvis du derimod er mere interesseret i shopping og gode spisesteder, så er du heller ikke rejst forgæves til Stockholm. Byen tilbyder nemlig noget for enhver smag. Stockholm lægger op til gåture gennem byens gader, hvor du særligt bør lægge vejen forbi den hyggelige gamle bydel kaldet Gamla Stan. Hvis du endnu ikke har besøgt Sveriges hovedstad, så er det uden tvivl en destination, der er værd at besøge, mens du studerer.  

Læs flere gode råd på studiemagasinet Manjas.dk.