Tag studiekammeraterne med til oktoberfest

Tag studiekammeraterne med til oktoberfest

Du er studerende, og du kender det sikkert. I løbet af ugen har du hovedet begravet i bøgerne, slæber dig selv afsted til lange, tunge forelæsninger og må ty til kaffe i de sene studietimer for at være forberedt til gruppearbejdet den efterfølgende dag. Dog holder torsdagsøllen og fredagsbaren dit hoved oppe, for studiet handler også om gode venner og festlige stunder. Den gyldne drik er indbegrebet af social samvær i løbet af din studietid, så hvorfor ikke hive et par dage ud af kalenderen og drage mod det sydlige Tyskland for at drikke lidt flere øl, smile lidt mere og glemme bøgerne for en stund. Her får du 5 grunde til at tage studiekammeraterne med til oktoberfest i Tyskland.

 

 

16 dages fest og farver

Du finder den originale oktoberfest finder sted på Theresienwiese i München og er 16 dages fest og farver. Denne folkefest er afholdt intet mindre end 184 gange, og den har sine rødder tilbage til 1810. Her startede oktoberfesten som en royal bryllupsfest, og hvem vil ikke gerne bakke op om en god gammel fest? For ikke at tale om at hjælpe til med at drikke de 6 millioner liter øl, der bliver drukket årligt til denne festlige begivenhed. Oktoberfesten starter slut september og løber frem til engang i oktober, så der er rig mulighed for at finde et par studiefrie dage i kalenderen, inden for dette tidsrum. 

 

Oktoberfest kostumer

Flotte brune lederhosen, tyroler skørter og snørebundet dirndl. De fleste studerende kan nikke genkende til, at temafester er og bliver de bedste. Her er folk bare lidt gladere, lidt sjovere og lidt mere festlige. Derfor bør du og studiekammeraterne tage til denne kæmpemæssige temafest sammen, købe matchende oktoberfest kostumer, slå jer løs, skåle i enorme øl og tage en svingom til de traditionelle tyrolertoner. Find jeres festlige klæder på Funstore.dk

 

Oktoberfestbier i literglas

Billige Tuborg og Carlsberg i fredagsbaren, eller på den ugentlige torsdagsbytur, kan godt pakke sammen. Tager du og studiekammeraterne til oktoberfest i München, kan I skåle i store, velsmagende kvalitetsøl. Til denne folkefest serveres udelukkende lokale ølbryg. Her er især den velkendte oktoberfestbier yderst populær, der er fremstillet specielt til lejligheden. Den speciallavede oktoberfestbier serveres i literglas og kan købes i folkefestens 14 store festtelte. Dette varmer enhver øldrikkende studerendes hjerte.

 

Mere end dødsdruk

Er du ikke fan af de store alkoholmængder og de sjove oktoberfest kostumer, kan du stadig deltage i de tyske festligheder. Den tyske folkefest byder på meget andet end dødsdruk såsom forskellig underholdning, fokus på god musik, madboder, pariserhjul, rutsjebaner og traditionelle, tyske optog og parader. Der er rig mulighed for at tage en pause fra øl og tyrolerdans.

 

Genopfrisk jeres folkeskoletysk
Mange af jer har sikkert lagt de tyske gloser på hylden, efter I hver især er startet på jeres voksenuddannelser. Hvorfor ikke udfordre hinandens folkeskoletysk og gøre jer et godt grin samtidig. Kast om jer med gloser som ”Ein bier, bitte” og ”Prost”, efterfulgt af tysk fællessang, mens I fester med andre folk fra hele verden, der også må klare sig på gebrokken tysk.