Svært ved at finde en studenterbolig?

Svært ved at finde en studenterbolig?

Annonce

Sommeren er ved at være ovre, og du er blevet optaget på dit drømmestudie. Du er kommet ind i en af de helt store studiebyer, og det eneste du mangler nu, er bare boligen. Bøgerne er købt og computeren er klar til studiet. Det kan dog være en utrolig svær udfordring at finde en studiebolig i en af de store studiebyer her i Danmark. Efterspørgslen vokser og vokser, og det er næsten blevet en ting at se ned på folk der ikke tager til enten Aarhus, København eller Odense for at læse. Udbuddet kan ikke følge med efterspørgslen og det presser priserne op i disse byer. Som med så meget andet, så er folk besluttet på at finde en løsning på dette. Det har mange gjort ved at få deres forældre til at investere i en ejerlejlighed, og så udlejes den ud til barnet. Dette gør bare udbuddet endnu mindre, hvorfor regeringen også har indsat restriktioner på de såkaldte forældre køb. Det er altså blevet vanskeligere at købe en ejerlejlighed til sit barn.
Hvordan finder du så den rette studenterbolig når efterspørgslen er så høj? Det vil kigge nærmere på nedenfor.

Skriv dig op i diverse boligforeninger

Først og fremmest så skal du skrive dig op i diverse boligforeninger. Mange boligforeninger har ventelister, hvorfor det vil være en fordel at skrive dig op for at komme i kø til en studiebolig. Nogle foreninger tager penge for at komme på listerne, men der er også nogen der lader dig komme på listen gratis.

Opdater boligsider dagligt

En anden ting du skal gøre er, at opdaterer sider som f.eks. boligportalen dagligt – endda flere gange dagligt. Mange af de gode lejeboliger er kun på markedet i få dage, hvorfor det er helt essentielt for dine boligjagt succes, at du konstant holder øje. Faktisk er der mange boliger der ikke engang rammer markedet, udelukkende fordi udlejer har gode kontakter og allerede har nye lejere inden de næste er flyttet. Derfor er det også en fordel at have et godt netværk, eller lave et opslag på de sociale medier, som kan hjælpe dig med at finde den rette studiebolig.

Nedsæt din standard

Hvis det er helt umuligt for dig at finde noget der lever op til dine opsatte boligkriterier, så kan det være en god idé at revurdere disse. Er de før høje? Har du for mange? Her er det vigtigt at du gør op med dig selv hvor længe du faktisk skal bo i byen, og om du vil kunne holde ud af bo i noget ”mindre pænt” i den periode. Måske du endda kan gå på kompromis med størrelsen, og eventuelt udskifte din dobbeltseng med en halvandenmandsseng. Apropos halvandenmandssenge, så kan du finde de bedste halvandenmandssenge på bedsteseng.dk, hvor du også kan finde mange andre senge til rigtig gode priser.
Hvis ikke du har lyst til at gå på kompromis, så kan du se nærmere på dine lånemuligheder, og se om du kan få lov at købe en mindre lejlighed. Chancerne er meget små, men hvis vi snakker om f.eks. Odense, og du har en god opsparing samtidig med at du er i gang med en uddannelse med høj beskæftigelse og en høj startløn – ja, så er bankerne nogle gange til at arbejde med.