Sokker som ikke bliver væk

Sokker som ikke bliver væk

Sokker som ikke bliver væk 

Du kender det godt: Du har vasket, og på mystisk vis er flere af dine sokker forsvundet i tumulten, så der nu hænger en masse enlige sokker på tørrestativet. Det er et meget gådefuldt og meget irriterende problemLæs med her og lær, hvordan du kan løse det. 

Man har det bedst, når man er blød og varm om fødderne med et par gode strømper. Det har en helt praktisk funktion og forhindrer, at man bliver syg og forkølet. Men strømper er også et æstetisk anliggende, og det ser bare bedst ud, når de er ens! 

Derfor er det møgirriterende og også meget, meget mærkeligt, at strømper forsvinder på mystisk vis. Det er næsten som om, man kunne købe strømper i døgndrift, og alligevel går de op i røg over natten eller i maskinvasken, så man alligevel ender ud med fødder, der ikke matcher. Strømper med en funktion, der forhindrer dem i at forsvinde, er en nødvendighed på markedet! 

En strømpe kommer sjældent alene 

Strømper og sokker er nu engang lavet sådan, at de passer sammen, og en strømpe har altid en mage. Faktisk er det lidt synd for strømperne, at de altid mister deres partner - især hvis det føles lige så ukontrollabelt og uforståeligt, som det gør for os mennesker.  

Det kan også virke både sjusket og uprofessionelt at dukke op rundt omkring med forskellige strømper, og folk hopper bare sjældent på den, når man påstår, at ‘det er meningen’, eller ‘det er en ny trend – i Paris går alle i forskellige strømper’. 

Hvem ansætter én i en pink og en grøn strømpe? 

Der er selvfølgelig visse lejligheder, hvor man bedre kan slippe afsted med ikke-matchende fødder end andre. Hjemme i sofaen, under tæppet, kan det måske ligefrem virke hyggeligt at være lidt sjusket og uformel.  

Men i mere formelle situationer, som til jobsamtaler, på en date, eller når man skal handle ind i en fancy butik, er det bare ikke velset med en pink strømpe på den ene fod og en grøn på den anden. Med mindre man altså gerne vil signalere, at man er et top-forvirret kaos-menneske. 

Ensfarvede strømper kan være vejen frem 

Så hvad kan man gøre for at undgå hele strømpe-forsvindingsnummeret? Først og fremmest kan man jo overveje at købe ensfarvede strømper. Det er selvfølgelig sjovt med strømper med Homer Simpsons på, eller strømper, som beordrer kæresten til at komme med øl, når man smækker fødderne op. 

Men tænk alligevel over tippet med ensfarvede strømper: Hvis man laver en strømpesamling bestående af fx udelukkende sorte strømper, så matcher de alle sammen, og man slipper for at rende rundt med to uens. 

Strømper med en funktion, så de ikke forsvinder 

MEN, der findes faktisk også strømper, som simpelthen er designet til ikke at forsvinde. Det drejer sig om strømper med en særlig funktion, og de kan være ret praktiske at anskaffe sig. Vidste du måske, at der findes strømper, som har påsyet en lille knap?  

På den måde kan man altid hæfte strømpen sammen med sin partner, og den kan ikke længere forsvinde på mystisk vis, når du smider den i sokkeskuffen, tørretumbleren eller vaskemaskinen. Og så har man faktisk løst problemet med de evigt bortløbende sokker. 

Knap – og problemet er løst! 

Man kan undre sig over, at strømper og sokker ikke altid er blevet lavet på denne måde, for det løser et grundlæggende menneskeligt problem. Men nu, da de langt om længe findes på markedet, er det bare at anskaffe sig strømperne med knapper. Alternativt kan man selv finde sytøjet frem og give sig i kast med at hæfte knapper på fodtøjet.