Skal du flytte til storbyen? Sådan kan du spare penge

Skal du flytte til storbyen? Sådan kan du spare penge

Det er ikke altid lige billigt at bo i storbyen – faktisk er det som regel ret dyrt. Til gengæld er det et fantastisk charmerende og livfuldt sted at bo. Få de bedste tips til, hvordan du sparer penge i storbyen her. Læs med! 

Det er spændende at flytte til en stor by, og det gælder, hvad end du er ung eller gammel. Dog er de få, skæve kvadratmeter sjældent billige, og man skal holde øje med budgettet, når man udfolder sig i bylivet. Ellers bliver man hurtigt en fattig, lille bymus. 

Det økonomiske valg for studerende  

Er du studerende, er der næsten garanti for, at du ikke har millioner på hånden hver måned. Måske lever du for din SU, og så er det svært ikke at bekymre sig bare en lille smule om, hvordan budgettet nu skal klare sig. 

Heldigvis finder der et hav af studieboliger i København, og det er fornuftigt at kigge ind i, hvis man er ung og gerne vil bo i byen. Her får du en husleje, der er realistisk i forhold til din studenterøkonomi, og ofte kommer du til at bo sammen med ligesindede, som også er under uddannelse. 

Indret dig med få, men fantastiske ting 

En god ting ved at bo i byen er, at lejlighederne er vidunderligt små. Vent et øjeblik - var det ikke en ulempe for et øjeblik siden? Måske, men fordelen er, at når du ikke har oceaner af plads, har du heller ikke rum til oceaner af ting. 

Derfor kan du udvælge det bedste af det bedste, så du kun omgiver dig med ting, som du elsker. På den måde kan du købe få, men dyrere ting, og hver lille attribut kommer til at afspejle din unikke smag og personlighed. Og det er god stil! 

Tænk smart og anderledes  

I det hele taget handler det om at finde de kringelkrogede veje i din hjerne, hvor du finder nye og kreative løsninger. I stedet for at gå i eksklusive tøjbutikker i de fancy gader, kan du finde genbrugsbutikker med mindst lige så trendy tøj. 

Du kan også overveje at gøre smarte investeringer - køb din egen hårtrimmer og spar frisøren væk. Det er drønnemt at trimme sit eget hår, og det skal du altså ikke bruge surt optjente penge til. Med din egen hårtrimmer tjener du hurtigt pengene ind igen, og du kommer til at stå knivskarpt i bybilledet med din nye frisure. 

Take away er forbudden frugt 

Der er også andre ting, du kan overveje, når det kommer til at leve billigt i storbyen. Fx kan det være en god idé at lave en ugentlig madplan for dig selv, så du får lavet nogle måltider, du måske kan fryse ned og spise flere dage i træk.  

Du kan lige så godt forberede dig på, at storbyen er fuld af farlige fristelser for din økonomi, og take away og restauranter i enhver afskygning er bare én af dem. Du kan også overveje at flytte sammen med nogen, for da er det tit nemmere at tage sig sammen til at lave aftensmad. Og det er også billigere end at lave mad til én person. 

Find din yndlingspark og gåtursrute 

Der er mange dyre fristelser i byen, og på hvert gadehjørne lurer caféer, barer, teatre, butikker og biografer, alle sammen klar til at suge dine hårdt opsparede penge ud af dig. Men stå imod, du kan godt!  

I stedet kan du udforske de offentlige parker, kirkegårde og kanaler og finde nogle steder, hvor du holder af at hænge ud. Her kan du både medbringe varme og kolde drikke hjemme fra dit eget køkken, og du kan gå tur og catche op med gode venner – helt gratis. 

Nyd livet i lejligheden  

Bare fordi du bor i byen, behøver du jo faktisk ikke at rende rundt fra det ene til det andet hele tiden. Det kan selvfølgelig være enormt sjovt, men det har faktisk også sin egen charme at nyde livet i lejligheden. Sørg for, at du føler dig godt tilpas, sæt et dejligt stykke musik på, skænk dig et glas vin, og sæt dig i vindueskarmen. Herfra kan du sidde og nyde byen i dit eget fabelagtige selskab.