Sådan laver du den bedste middag på SU

Sådan laver du den bedste middag på SU

Selvom du er studerende og på SU, er det vigtigt også at nyde livet.

 Og hvilken bedre måde at nyde livet på, end ved at invitere gæster over og lave en god middag til dem og være vært for en hyggelig aften?

Faktisk behøver det slet ikke være så dyrt, og det er ikke økonomien, der bør sætte grænserne for et godt socialliv. Vi guider dig til, hvordan du kan lave den bedste middag på SU.

 

Hvilken ret skal du lave?

Det kan være svært at vælge, hvilken ret du skal lave, når du vil invitere gæster over.

Men en god omgang spaghetti bolognese går du aldrig helt galt i byen med, og det er ikke uden grund, at den har opnået sin klassikerposition.

Tillige er det nogenlunde til at overskue at lave, selv hvis du ikke er den store gastronom.

Samtidig kan retten også piftes op med gode og smagfulde ingredienser, så du på den måde kan servere et utroligt lækkert og smagfuldt måltid for dine gæster.

Det skal du bruge

  • En pakke spaghetti – Gerne fuldkorn, både for sundhedens og mæthedens skyld.
  • 1-2 dåser hk. tomater – Her har lavprissupermarkeder som Netto og Remo ofte økologiske hk. tomater til 4, 25 kr. pr. styk. Det er en god pris.
  • 1 lille tomatpuré.
  • Løg og hvidløg – Det siger sig selv!
  • Masser af krydderier – Vi kan særligt anbefale basilikum, oregano, salt, peber og chiliflager. Hvis du har overskud på kontoen, kan du opgradere dit madgame og købe friske krydderier i stedet for tørrede. Det er lidt dyrere, men virkelig også lækkert. Særligt hvis du pynter renter med friske basilikumsblade.
  • Rødvin! En rigtig god sjat rødvin gør underværker i din spaghetti bolognese. Vi kan især anbefale Pinot noir eller pinot negro.

 

En god idé for at spare penge på dine indkøb er at hente den gratis app ’Etilbudsavis’, hvor du kan søge på de varer, du skal indkøbe. På den måde kan du f.eks. finde den billigste pakke hakket oksekød eller ost til retten.

 

Hvad med tilbehør og vin?

Foruden ovenstående kan du også servere en lækker og frisk salat on the side til dine gæster. Her kan du bruge forskellige grøntsager, som du alligevel har i grøntsagsskuffen – og sammensætte en salat med bid.

En klassiker kunne enten være en tomatsalat eller en salat med gulerødder, rød peber, agurk, rødløg og granatæbler.

 

Derudover fuldender du din menu med at servere et glas rødvin til maden, hvor du kan bruge resten af din pinot noir eller pinot negro. Det er virkelig prikken over i’et til din menu, og dine gæster vil gå glade hjem efter en rigtig god aften med en smagfuld spaghetti bolognese og dejlig vin i blodet.