Sådan får du økonomien tilbage på skinner

Sådan får du økonomien tilbage på skinner

Annonce

Økonomien som studerende er en svær kode at knække. SU’en rækker ikke langt, og sidst på måneden endevender man skabet for at finde de sidste kopnudler. Det er en træls følelse ikke at have styr på sin økonomi, men heldigvis er der flere måder at få økonomien tilbage på skinner.

Få et fritidsjob

Selvom et studie kan være en tidskrævende affære, kan det være værd at overveje at få et fritidsjob. Et fritidsjob kan tage endnu mere tid af ens korte døgn, men det kan det skabe luft i økonomien, som især kan komme én til gode i de dyre måneder som december. Der findes mange forskellige studiejobs, så det vil ofte være meget overskueligt at finde noget man både er god til, men også syntes er sjovt. Studiejobs har forskellige timeantal om ugen, så man må holde øje med, hvilke der lever op til ens eget skema.

Lån penge

Har du ikke tid til at arbejde ved siden af dit studie, men sidder du stadig i en kattepine i forhold til din økonomi, så kan det være en løsning at låne penge. At låne penge giver dig et ekstra pusterum i hverdagen, hvor du kan fokusere 100% på dit studie, men uden den nervøse følelse i maven hver måned, om du nu også har penge nok. Lån penge i dag, der er hurtig udbetaling ved lånefirmaerne, så der går ikke længe fra du har ansøgt om lånet, til pengene står på din konto.

Gør din hobby til dit fritidsjob

Man kan som en helt tredje løsning, prøve at gøre det man alligevel laver i sin fritid til en indtjeningskilde. Flere unge er begyndt at gøre deres hobby til deres job. Spiller du musik, træner du meget, eller er du god til at synge, så kan du måske gøre dette til en indtjeningskilde. Du kan spille i et band, der får penge for deres optrædener, du kan blive personlig træner, eller noget helt tredje. Det er blot vigtigt, at du husker, at hvis du selv tjener pengene, er det også dit ansvar at indberette din indtjening til skat.