Parat til sommerens store begivenheder?

Parat til sommerens store begivenheder?

Gå sommeren tjekket i møde med overblik over rejser, festival og bolig

 

Sommerferien er et gigantisk frirum, hvor det sædvanlige hverdagspres og de alt for tidlige morgener pludselig er som fordampet -  endda til fordel for fri leg, sene nattetimer og fede rejser. Men for mange betyder sommeren også et punktum og en ny start. Måske skal du flytte bolig og til en ny by, fordi du skal starte på en anden uddannelse, eller måske markerer sommeren en afslutning på et hårdt år med slid på skolebænken, knas med kærligheden eller du har måske tænkt på, at du i sommeren vil opbygge nye vaner og få et friskt blik på tilværelsen, dine muligheder og potentialer.

 

Uanset hvad du tænker, at din sommer skal bruges til, så har du helt sikkert nogle større begivenheder, du planlægger efter: Ferie med familie og venner, festivaler, rejser, og hvis du skal flytte - hvordan du finder en bolig i den nye by!

 

Tiden kan let glide ud i sandet, særligt hvis du har en hel del aftaler, fester og rejser, hvilket selvfølgelig er dejligt - men pludselig står du foruroligende tæt ved deadline, uden tjek på noget som helst! Derfor kan selv en ganske hurtig planlægning og forberedelse redde din bagdel, når det kommer til de større sommerlige begivenheder. Lav derfor gerne et dokument med datoer for de forskellige ting, og handler det om lidt større forberedelser og tiltag, så skriv disse sager som bulletpoints ved hver ting. Her bringer vi en liste over de ting, man ofte glemmer at være ude med i god tid.

 

Den fulde frihed på festivalen

Mange skyder sommeren i gang med en tur på én af de største festivaler i Danmark - her tænker vi for eksempel på Roskilde, der starter præcis efter den sidste sommereksamen og når de færdige 3.G’erne er trådt ud af studentervognen. Derfor glemmer mange at planlægge de vigtige ting op til festivalen, hvilket ofte ender med at man i huj og hast får købt et rigtigt skodtelt til alt for høj pris, eller at man først i sidste øjeblik opdager, at man hverken har stol, luftmadras eller sågar en ordentlig sovepose!

 

Du kan derfor gøre din festival en del sødere ved i god tid at skaffe dig telt, campingudstyr og andet festivaltilbehør - tjek for eksempel dette helt geniale telt til festival! Husk også i god tid at samle dit helt eget “survival kit”, hvor du kan lave en pose med alt fra gaffatape, snor, presenning og hygiejneting til slik, solcelleoplader og dåsemad - så går du aldrig ned på udstyr (eller i blodsukker!) på festivalen. Og så kan du for alvor nyde festen og friheden fuldt ud.

Ny by, nye mennesker, ny bolig - nyt liv!

Uanset om du skal flytte hjemmefra, eller du allerede har boet ude et stykke tid, så kan sommertiden også løbe hurtigere, end du kan nå at lave større forberedelser. Ved du ikke, om du kommer ind på din uddannelse og har du søgt uddannelse i flere forskellige byer, er det ekstra nervepirrende - for hvor skal du skrive dig op til ny bolig henne og hvad skal du prioritere? Heldigvis er det i de fleste tilfælde gratis eller meget billigt at skrive sig op til kollegie, ungdomsbolig eller andelsforeninger, så sats bredt og kom i gang i god tid - der er mange tusind andre, der skal flytte i sommermånederne og ikke alle finder et sted inden studiestart!

Lav derfor en liste over steder og sider, du vil søge og skrive dig op på - en fantastisk side, der giver et godt overblik over kollegier med masser af informationer og billeder er findkollegie.dk/.

 

Et andet meget centralt råd - læg kræsenheden på hylden, når du skal finde din første bolig! Ingen har fået et superfedt værelse på hippe Christianshavn eller en billig, lækker lejlighed i Latinerkvarteret i første hug - prioritér derfor blot det at finde et ordenligt sted, der matcher din pengepung og praktiske ting såsom transport.

 

Rejs - men pas på at pengene ikke ryger!

Det er skønt endelig at kunne smide hverdagens vaner væk og rejse ud i verden med venner og familie - det giver ny energi og fed inspiration at se hvordan livet også kan være! Men det er også dyrt at rejse, særligt hvis du planlægger en rundrejse fra ét sted til et andet - uanset om det er i Danmark eller i udlandet. Fly-, bus- og togselskaber tjener gode penge på, at mange af os først planlægger rejsetidspunkter og køber billet i sidste øjeblik - derfor skruer de som oftest priserne ekstremt op de sidste få dage før afgang.

Løsningen er enkel - planlæg og køb billet i god tid! Kun sådan kan du spare på de dyre transportudgifter, så du har bedre råd til alt det sjove på rejsen, men det har selvfølgelig en bagdel - du binder dig til afrejsetidspunkter. Undersøg derfor om din billet kan ombookes og hvor meget dette koster. Så er du sikret mest mulig fleksibilitet og frihed - og ikke mindst flere lommepenge til rejsen!