Hold din egen oktoberfest

Hold din egen oktoberfest

Den traditionsrige og verdensberømte oktoberfest afholdes i München. Men hvis der er for længe til oktober eller for langt til Müchen, så kan du heldigvis nemt arrangere din egen lille oktoberfest herhjemme. Læs her hvordan.

Musikken er altafgørende for at sætte den rigtige tyske stemning. Skal du sikre dig, at Hansi Hinterseers Lieb mich noch mal og andre gode schlagere kan køre på repeat hele aftenen, kan du leje en jukeboks hos Bastholms Jukeboks udlejning.

Oktoberfest giver de fleste associationer til de klassiske dirndl til kvinderne og lederhosen til mændene. Det skal din fest selvfølgelig også leve op til, så husk at skriv i invitationen, at kun det helt rigtige oktoberfestantræk giver adgang til festen. Hvis du, eller en du kender, er superskarp til tysk, kan du skrive dem på tysk og sende dem som et traditionelt kort. Så kan dine gæster også få opfrisket deres skoletysk.

Ingen oktoberfest uden fadøl

Et andet vigtigt element til en vaskeægte oktoberfest er rigelige mængder øl. Og her er der ikke bare tale om dåseøl, men kæmpestore fadøl. Bastholms står klar med udlejning af fadølsanlæg. Husk på at dine bartendere selvfølgelig også skal være iført passende oktoberfestkostumer.

Hvis der skal lægges en god bund hos dine gæster, forud for de mange liter fadøl, kan du servere klassiske tyske specialiteter som sauerkraut og bratwurst. Vil du også forkæle dine gæster med dessert kan du for eksempel servere æblestrudel med flødeskum.

For at sætte den helt rette stemning skal der selvfølgelig pynt til. Oktoberfest er særligt kendt for farverne hvid og blå, så hold gerne dine dekorationer i disse to farver. Den oprindelige oktoberfest holdes i konstruktioner, der skal minde om telte, så hvis du holder din oktoberfest om sommeren, kan du overveje at leje et telt for at skabe den helt rette stemning.

God fornøjelse og prost!