Guide til de hyggeligste julemarkeder i Danmark

Julen står for døren, og der er ikke længe til juleaften. For de studerende bliver julen oftest associeret med opgaveskrivning eller eksaminer, men det er vigtigt at finde tid til også at hygge sig i. Udover at pynte op, bage og lytte til julemusik, besøger flere og flere julemarkeder rundt omkring i Danmark, og det kan vi godt forstå. Specielt i Tyskland er de meget populære for sine julemarkeder, men med tiden har Danmark formået at give dem kamp til stregen. Man har mulighed for at besøge julemarkeder både i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Vi har i denne artikel samlet de julemarkeder i Danmark, som du bare må besøge.

 

Julemarkeder i Jylland

Nogle af de ældste og mest traditionsrige julemarkeder skal findes i Jylland. Et af dem er julemarkedet i den gamle by i Aarhus. Her vil du blive mødt af mange boder, der i den grad emmer af jul. Den gamle by har en lang historie bag sig, og den vil du komme til at føle. Det varer fra d. 18/11 til d. 30/12.

Julemarkedet i Aalborg tiltrækker også mange mennesker årligt. Her kan du gå på juleshopping, besøge de mange hyggelige boder og tage et smut op i pariserhjulet, hvor du kan få udsigt udover hele Aalborg. Du kan besøge julemarkedet fra d. 17/11 til d. 23/12.
Er du til en hyggelig stemning med forskellige shows i løbet af dagen, skal du besøge julemarkedet på Gram Slot, hvor der er over 150 udstillere med forskellige varer, der løbende bliver udskiftet. I løbet af dagene kan du klatre, bage snobrød og se juleshows. Julemarkedet starter d. 4/11 og slutter d. 19/11.

 

Julemarkeder på Fyn

Odense er H.C. Andersens fødeby, og derfor har de også et julemarked dedikeret til ham. Her kan du møde en masse boder, nisser, gøglere og meget mere. Du kan også blive tanket op i maven med æbleskiver, gløgg osv., og spænder sig fra d. 2/12 til d. 10/12.

Et andet fortryllet julemarked på Fyn er julemarkedet på Egeskov Slot. Der er ca. 100 markedsboder, og hvor du kan opleve deres helt nye lysshow. Markedet varer fra d. 11/11 til d. 26/11.

Det sidste julemarked, som vi vil nævne på Fyn, er julemarkedet i Nyborg, i den gamle kongeby, hvor du bliver taget tilbage til 1500-tallet, hvor kong Christian d. 3. boede. Her kan du få gløgg, besøge værksteder og meget andet fra d. 1/12 – 10/12.  

 

Julemarkeder på Sjælland

På Sjælland huser de hvert år flere store julemarkeder, og vi kan ikke komme udenom Tivoli. Hvert år formår de i den grad at tiltrække flere hundredetusinde mennesker forbi med deres flotte udsmykning. Du kan prøve karruseller, gå på opdag i de mange boder mens du kan nyde de mange flotte lysshows. Julemarkedet i tivoli starter d. 18/11 og slutter d. 31/11.

Et andet hyggeligt julemarked på Sjælland er julemarkedet på Højbro Plads, der ligger på Strøget. Markedet har over 250.000 julelys, som lyser på de hyggelige små huse, hvor der både bliver solgt gløgg, æbleskiver, mandler og meget mere. Markedet starter d. 17/11 og slutter d. 22/12.

Det sidste julemarked, som vi vil nævne på Sjælland, er julemarkedet på Kronborg. Det er et rigtig hyggeligt sted med over 100 boder, hvor du dertil kan få en rundvisning på selve slottet. Julemarkedet kan besøges fra d. 2/12 til d. 10/12.

Gå på opdag i de mange julemarkeder rundt omkring i Danmark. De fleste af dem er gratis, og det må siges at være studievenligt. God jul!