Gode tips til dig som skal i gang med at studere igen

Er du én af dem som snart skal i gang med nyt studie efter en længere pause, så kan det måske godt være overvældende, hvis ikke stressende at studietiden nærmer sig. Måske har du taget et sabbatår eller måske har besluttet dig for at komme i gang efter flere års pause. Studiestart er ganske vist enormt spændende, men nervøsiteten kan også melde sig. Der er endvidere være mange praktiske ting som skal nås lige i sidste øjeblik og det kan være svært at overskue. Her i guiden får du nogle gode fifs til, hvordan du kan forberede dig bedst.

 

Optagelse på et givent studie i Danmark, betyder nogle gange at man er nødt til at flytte. Bare dét i sig selv kan være overvældende og særligt, hvis man ikke kender nogle i den by man skal flytte til. Hvor skal man bo, hvordan får man nye venner og vil man overhovedet kunne lide at bo der?

 

Ja, der er mange spørgsmål som sikkert popper op og dette er blot én af de praktiske ting man skal tænke over. Derudover er der også materialer og så meget andet der skal tænkes på i forbindelse med studiestart. Glem ikke at arrangere med god Wi-Fi-forbindelse - du skal bruge det til både dine studier og også din underholdning. Nogle gange skal du bare tage en pause og gå online til et live casino eller streaming.

Boligen

Budget og bolig hænger ikke altid sammen når man er studerende. Selvom ønsket er, at du måske skal på så centralt i din studieby som muligt, så er det typisk billigere at bo i forstæderne. Boligjagten bør desuden skydes i gang så hurtigt så muligt når du ved, hvor du skal studere. Tjek både diverse portaler eller hør i dit netværk om der er nogen, som kender nogen.

Lær byen at kende inden studiestart

Hvis du skal flytte i forbindelse med studiet, så kan du med fordel bruge et par dage til at udforske din nye hjemby. Det er godt at kende lidt til den på forhånd, før du får alle de nye indtryk fra studiestartstiden. Find ud af, hvor dit lokale supermarked er, hvor du kan lave forskellige aktiviteter eller andet. Så er det lettere for dig at komme ind i en bedre rutine når du rent faktisk starter på studiet.

Mental forberedelse

I den første tid, hvor du skal studere, kan det være en god idé ikke at lave for mange andre planer end bare tid til studiet. Der kommer så mange nye informationer og indtryk, så alt andet kan være svært at overskue. Derudover vil du også møde mange nye mennesker og der vil typisk være mange ’ryst sammen’ arrangementer. Derudover kan det være en god idé at læse op på denne tjekliste for flere råd.

Studiematerialer

Der kan være behov for at købe ny bærbar til studiet, hvorfor du måske lige bør overveje om det har relevans for dig. Derudover kan det endvidere også være, at der er behov for at købe blyanter, skriveblokke eller andet.