Gode råd til en bedre og billigere madpakke

Gode råd til en bedre og billigere madpakke

Det siges, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Men det er mindst lige så vigtigt at lave en madpakke, der giver energi til dagen, så man bliver i stand til at præstere sit bedste på jobbet eller på studiet. Men det kan godt være svært at få lavet en sund madpakke hver morgen uden at stå nede i supermarkedet hver eneste dag. For at gøre den situation en lille smule nemmere som studerende kan man følge en række råd til, hvordan man sparer tid og penge på madbudgettet – så der bliver mere tid til at nyde studielivet.

 

Madpakker begrænser impulskøb

En rigtig nem måde at undgå at købe sig fattig i frokostmad i kantinen hver eneste dag er selvsagt ved at tage en madpakke med selv. Men hvis det kan knibe med at nå at få lavet den, er det muligt at få andre til at lave den for en via de såkaldte måltidskasser. På den måde er man sikker på, at man altid har et sundt og ikke mindst varieret alternativ, når man møder op til en lang dag på studiet eller på arbejdet. Det gør det samtidig muligt at vælge fødevarer til og fra hver eneste dag. Læs om måltidskasser her, hvis du kunne tænke dig at få en billig og god madpakke hver dag.

Køb stort ind 

En anden mulighed er at købe stort ind. På den måde er køleskabet altid fyldt med varierede fødevarer, der gør, at kroppen ikke får den samme type kost hver eneste dag. Variationen er rigtig vigtig for at holde kroppen sund og hjernen klar, så den har de bedst mulige vilkår for at tage ny viden til sig og ikke mindst løse de opgaver og udfordringer, der kan opstå på en helt almindelig dag på studiet.

 

Planlæg fremad

Selvom køleskabet bugner med lækre råvarer, kan det stadig godt være svært at få dem tilberedt og puttet ned i tasken – på den måde kan der nogle dage være rigtig langt mellem køleskabet og arbejdstasken. Men ved at lægge en madplan for en uge eller to uger ad gangen er det muligt at lave mad til flere dage og på forhånd putte maden i bøtter, så den er nem at putte ned i tasken og tage med på arbejdet eller på studiet. Derved er det også nemt at sikre sig, at kosten forbliver varieret og ikke bliver en hurtig løsning og en dårlig vane.