Flere penge til studielivet? Dette skal du være opmærksom på

Flere penge til studielivet? Dette skal du være opmærksom på

Sponseret af Lead Supply

Det er ikke nogen hemmelighed, at studerende ofte ikke har særlig mange penge at gøre godt med. Når man lever på SU og bruger størstedelen af sin tid på sit studie, er der ikke meget at gøre godt med, når det kommer til økonomiske midler. Selvom de fleste studerende accepterer dette som en del af denne tid i deres liv, kan der dog også være situationer, hvor man har brug for flere penge end SU’en rækker til. Der er flere muligheder for at få flere penge mellen hænderne, men man skal se sig godt for.

Det kan være svært at få en hverdag til at hænge sammen på SU, hvis man også gerne vil kunne lave lidt sjove ting i sin fritid. Afhængigt af, hvor i landet man befinder sig, kan det det ske, at SU’en ikke engang dækker hvis der f.eks. opstår uforudsete udgifter, eller man har behov for at erhverve sig nogle nye ting. Derfor kan det være svært at få sig et økonomisk overskud og finde de rette midler, hvilket desværre betyder at flere unge studerende ender på med at optage dyre lån med alt for høje renter og gebyerer.

Undersøg mulighederne, inden du optager lån

Det er ikke unormalt, at man som studerende kan befinde sig i en situation, hvor man føler sig nødsaget til at tage et lån. Det kan for eksempel være man skal bruge en ny bærbar pc til studiet, en ny seng eller lignende. I dag er der så mange lånemuligheder, at det kan være svært at overskue hvad der er et godt lån og hvad der er et dårligt. Ser man sig ikke godt for, kan det betyde at man ender op med et lån, som for den studerende er unødvendigt dyrt at betale af igen. Her gælder det at undersøge alle mulighederne inden man optager et lån. Få et godt overblik, forstår hvad du skal kigge efter ved et lån og overvej om der ikke findes andre alternativer. Brug den nødvendige tid på at sætte dig ind i de forskellige låntyper, så du undgår faldgruber og ikke ender op med et dyrt lån.

Er man overbevist om at et lån er den eneste og rigtige løsning nu og her, kan man med fordel anvende en sammenligningsside. Da der er et væld af udbydere, kan det nemt komme til at tage meget lang tid, hvis man skal ind på individuelle sider for at hente tilbud. Her kan en sammenligningsservice, gøre det nemmere for dig, så du kan få et overblik over prisniveauet, så du er bedre rustet til at vælge det billigste.

Sørg desuden for at finde den rigtige låntype, som passer til det du skal bruge pengene på. Der kan være forskel i hvilket type lån som er mest fordelagtig for dig. Alt afhængigt af om du vil låne til udgifter, forbrug, til at tage på ferie eller noget helt fjerde, så kan det altså betale sig at undersøge alle mulighederne inden man kaster sig ud i at låne. Der findes mange alternativer og det kan være dyrt, hvis man ikke ser sig godt for.

Find et relevant studiejob og spar op

Hvis det kniber med at få budgettet til at hænge sammen på SU’en, kan det være nødvendigt med et studiejob. Dette kan dog være svært at få til at hænge sammen, da mange bruger så meget tid på deres studie, at de ikke føler, at de har tid til et job ved siden af. Med et studiejob, vil du dog kunne sætte dig selv bedre økonomisk og måske endda få råd til at sætte lidt til side hver måned, så du ikke ender ud i en eventuel lånesituation.

Når du skal finde et studiejob, er det vigtigt, at det er et, som passer til dig på flere områder. Det skal ikke være for mange timer om ugen, men måske skal det være baseret på vagter, så du bedre kan tilpasse det til, hvornår du har mere eller mindre travlt. Prøv desuden at finde et studierelevant job. Det kan ende med at hjælpe dig med din uddannelse og på samme tid gøre det nemmere for dig at finde et job, når du er færdiguddannet.