Find de bedste studentergaver

3 gaveidéer til studenten

Hvert år når millioner af unge mennesker over hele verden en vigtig milepæl i deres liv: dimissionen. For mange markerer eksamen afslutningen på mange års hårdt arbejde og engagement. Det er en tid til at fejre det, man har opnået, og se fremad mod fremtiden. Dimission er også en tid med store forandringer. For mange er det første gang, de bor væk hjemmefra og har deres første fuldtidsjob. Det kan være både spændende og skræmmende. Men dimissionen er en vigtig overgangsritual, der markerer begyndelsen på voksenlivet. Det er en tid til at reflektere over fortiden og tage imod alt det, der ligger forude. Når man bliver student, så følger der ofte en masse fester med, både med ens medstuderende og ens familie og venner. Når det kommer til gaver, hvad giver man så en student? Dette får du 3 bud på i denne artikel.

Den billige

Hvis man ikke har det store budget, når det kommer til at købe en gave til en student, eventuelt fordi at man selv er studerende og dermed på SU, eller fordi at man af den ene eller anden grund, ikke har midlerne til at give en stor gave, så kan man i stedet give en meningsfyldt gave. En gave der er valgt med omtanke, behøver ikke koste alverden. Det kan for eksempel være ting som et gavekort til en brunch, eller til studentens favoritbutik, eller andre steder hvor den studerende nyder at komme eller handle ind. Hvis man kender studenten fra ens studie og dermed skal deltage i de mange kommende fester, kan man også give en ramme øl eller andre former for alkohol i gave.

Mellemtingen

Har man ikke råd til de helt store og dyre gaver, så findes der heldigvis masser af muligheder indenfor en ramme, hvor de flest kan være med. Når det komme til de mellemstore gaver, kan man for eksempel give smykker i gave. Det kan være en smuk halskæde eller et armbånd, eller måske et armbåndsur. Det kan også være gavekort, bare i den lidt dyre ende. Et gavekort er altid en god idé at give, hvis man enten ikke er særlig kreativ når det kommer til at give gaver, eller hvis den man ønsker at give gaven til, ikke rigtigt ønsker sig noget specifikt. Nogle synes dog at gavekort er upersonlige, hvilket giver god mening hvis man bare har købt et gavekort til Netto. Hvis man derimod køber et gavekort til den tøjbutik, som studenten foretrækker, viser man at man kender vedkommende godt og det kan derfor godt være en personlig gave.

Den dyre

Hvis penge ikke er et problem og det tilmed er ens eget barn, der er blevet student, så kan en gaveidé være en rejse. Efter at have studeret i flere år og have brugt det meste af sin tid på sit studie, samt lektier, kan det være en kærkomment afbræk for studenten at komme ud og se verden, inden voksenlivet for alvor starter. En anden gave man kan give, som forældre, eller andre der er tæt på studenten, er penge til indskuddet til en lejlighed. Mange studenter flytter hjemmefra, når de er færdig med deres studier og efter mange år med SU, er det ikke sikkert der er råd til et indskud.

Find inspiration på nettet

Hvis denne artikel ikke har givet dig det du ønskede i forhold til gaveidéer, så er der heldigvis mange steder man kan hente inspiration fra. Du kan for eksempel få inspiration til studentergaver hos gavefinder.dk eller på sociale medier som for eksempel Instagram eller Pinterest. Uanset hvad, så har du altid et gavekort som den sikre vej ud, hvis du ikke kan finde eller bestemme dig for hvilken gave du skal give.