Få god erfaring med den fremtidige jobsamtale

Få god erfaring med den fremtidige jobsamtale

Sponsoreret indhold:

De fleste mennesker kan nikke genkendende til, at det kan være enormt nervepirrende at blive indkaldt til jobsamtale. Det kan især være angstprovokerende, hvis det er et job som vi virkelig gerne vil have. Hvis vi er alt for nervøse, så kan det ende med at give os et andet ønsket resultat end forventet, og det kan for mange være utroligt demotiverende ift. Den næste jobsamtale. Så hvad kan vi gøre for at få god erfaring med kommende jobsamtaler?

 

Start med at søge job i en ung alder

Der er absolut ikke noget galt i at være en anelse nervøs, når det kommer til en vigtig jobsamtale. Hvis det er job vi virkelig gerne vil have, så giver det mening at vi er en blanding af både spændte og nervøse for, hvad udfaldet mon bliver. Men nogle gange kan vi opleve, at vi bliver så nervøse, at det rent faktisk gør mere skade end gavn. De der holder jobsamtalerne, er selvfølgelig vant til nervøsitet, men det skal helst ikke være hæmmende under hele samtalen. En god måde at blive mindre nervøs i disse sammenhænge, er simpelthen ved at skabe noget mere erfaring omkring det. Hvis du starter med at arbejde tidligt, så vil du også opleve, at du formentligt skal igennem flere forskellige jobsamtaler. Hvis du stadigvæk er forholdsvis ung, så er det måske et deltidsjob for unge der er relevant. Her vil du med stor sandsynlighed blive kaldt til samtale, og selvom det er skræmmende, så starter erfaringen allerede der. Det handler i høj grad om at vænne sig til noget og lære af tidligere fejl. De fleste unge mennesker bliver lidt ekstra nervøse ved deres første jobsamtale, men husk at tage det du får at vide, med til senere brug. Det kan nemlig få dig til at stå stærkere til næste jobsamtale.

 

Jo mere erfaring, jo nemmere vil det være

De fleste unge mennesker har mulighed for at finde et job uden at tænke for meget over jobsamtalen, da erfaringen er begrænset. Men når du rykker videre og skal lede efter et studie job, så vil du pludselig kunne mærke, at der er noget konkurrence om de specifikke stillinger. Netop derfor er det vigtigt at have styr på jobsamtalen. En arbejdsplads læser mange ansøgninger igennem ad gangen, og det er derfor netop til jobsamtalen at du virkelig skal sælge dig selv. Hvis du virker rolig og fattet, netop fordi du på nuværende tidspunkt allerede har erfaring med at være til jobsamtale, så er du allerede et stort skridt foran alle de andre. Det er menneskeligt at blive nervøs, men hvis du kan vise overskud, så er det et stort plus. Ligesom med så meget andet, så bliver vi mere rolige omkring ting, jo mere vant til det vi bliver. Ved at prøve forskellige jobs som ung, får du ikke kun indblik i forskellige erhverv, du får også en bedre forståelse indenfor jobsamtaler og kan medbringe denne erfaring senere hen. Det vil bestemt gavne dig til vigtigere jobsamtaler i fremtiden. Når du føler dig afslappet nok, så kan du også overveje at fastholde øjenkontakten, så du viser din potentielle chef, at du virkelig ér interesseret i den specifikke stilling der her er tale om. Hvis vi er meget nervøse, så har vi svært ved at høre efter hvad der bliver sagt og vigtigst af alt, kunne holde øjenkontakt. Det kan virke en anelse useriøst, og derfor kan det være en god idé at øve disse teknikker inden du kommer ind. Den bedste øvelse er dog erfaring, og derfor handler det blot om at komme i gang. God fornøjelse!