Elever fik diplomer for talent

Elever fik diplomer for talent

60 talentfulde gymnasieelever har deltaget i Akademiet for Talentfulde Unge. Undervisningsministeren lykønskede de unge og fremhævede, at vi skal spotte og udvikle talent, hvis vi vil sikre velfærden i Danmark.
Talentudvikling er et af regeringens vigtige fokusområder inden for uddannelsessystemet. Derfor uddelte undervisningsminister Tina Nedergaard den 10. januar diplomer til deltagere i Akademiet for Talentfulde Unge. Uddelingen skete til en diplomfest på Nørre Gymnasium i Brønshøj. De 60 deltagere har fuldført et treårigt program ved siden af deres almindelige gymnasieuddannelse i Region Hovedstaden. Her har de fulgt en alsidig seminarrække og dermed udvidet deres spirende, akademiske udsyn.

Den bedste i sin klasse

En af deltagerne var Louise Skydsbjerg Friis, 18, der dimitterer fra Gladsaxe Gymnasium til sommer. ”I 1. g blev jeg prikket på skulderen og spurgt, om jeg ville deltage, fordi jeg havde fået de bedste standpunktskarakterer i min klasse. Det har givet et godt socialt netværk at være med. Når jeg bliver student, vil jeg holde et sabbatår og derefter på universitetet,” fortæller Louise Skydsbjerg Friis. Flere af hendes kammerater har planer om at blive forskere. Selv har hun endnu ikke taget stilling til, hvad hun vil studere, men det skal være noget samfundsfagligt. Det er det område, hun især har koncentreret sig om i gymnasiet og Akademiet for Talentfulde Unge. Louise Skydsbjerg Friis har ligesom de andre unge brugt 10-15 timer per semester på at møde en række af landets førende forskere til forelæsninger og akademiske workshopper, deltage i en akademisk sommerlejr og være med i en mentorordning på en videregående uddannelse.

Vi har brug for talent

Undervisningsminister Tina Nedergaard lykønskede de unge. ”Vi har brug for talent, hvis vi skal konkurrere internationalt på viden og uddannelsesniveau. Danmarks konkurrenceevne og dygtighed i det globale samfund er afgørende for, at vi kan sikre vores fremtidige velstand og dermed velfærd. Det er jo ikke en given sag, at vi er rigere end andre eller som gennemsnit har det bedre end andre. Det skal vi kæmpe for, og derfor skal vi få øje på talenter og udvikle dem,” sagde ministeren. Akademiet for Talentfulde Unge er støttet af Region Hovedstaden og midler fra Undervisningsministeriets indsats for talentudvikling. Projektet er et tilbud til elever i hovedstadsområdet, der har lyst til og behov for yderligere intellektuelle udfordringer sideløbende med deres ungdomsuddannelse. Kilde: Undervisningsministeriet