3 tips til sommerferie på budget

3 tips til sommerferie på budget

Som studerende er der ofte ikke mange til at holde ferie for, og at tage på ferie kan være en dyr affære. Der findes dog ferieformer, der ikke koster kassen, og nogle af dem ser vi nærmere på her. Læs med og få gode tips til din næste sommerferie, som vel at mærke ikke ruinerer dig.

Også som studerende eller nybagt student kan man have brug for at trække stikket og rejse væk for at få lidt luftforandring og lade batterierne op. Selvom budgettet er begrænset, bør man ikke snyde sig selv for en dejlig sommerferie.  

Snup en afbudsrejse

En populær løsning, når man gerne vil på ferie, men ikke har så meget at gøre godt med og heller ikke orker at købe ind og lave mad på ferien, er at se på afbudsrejser all inclusive. Her er alt mad og drikke inkluderet, og man skal altså ikke tænke på andet end at beslutte, hvilken af hotellets restauranter, man har lyst at spise på eller hvilke drinks, man kunne tænke sig at kildre sin gane med.

All inclusive er særligt egnet til dem, der fokuserer på samværet og afslapningen og ikke gider rode med huslige pligter som indkøb og madlavning og heller ikke orker at finde en restaurant at spise på. Herudover kan der være penge at spare ved at vælge all inclusive, og snupper man tilmed en afbudsrejse, er der endnu flere penge at spare. Afbudsrejser kan fås væsentligt billigere, end hvis man køber i god tid, men til gengæld er udvalget begrænset. Hvis man kan acceptere det, kan man få en god og billig ferie til lavpris. Her kan du læse om, hvordan du også kan få råd til shopping, selv om din indtægt er begrænset.

Lån din tantes sommerhus

En anden mulighed, hvis pengene er små, kan være at låne et sommerhus og tage afsted en lille flok sammen. Her kan I hygge jer sammen, lave mad, gå ture eller snuppe et spil beach volley på stranden. I kan også bare dase i haven eller i klitterne og nyde den skønne danske sommer. Måske har nogle af jeres familiemedlemmer et sommerhus, I kan låne, og på den måde kan man komme på en billig, men stadig rigtig dejlig sommerferie. 

Byt hjem med en fremmed

Endelig kan det også være værd at overveje at bytte lejlighed med andre og på den måde komme til et andet sted, hvor man kan opleve noget andet. Denne ferieform bliver stadig mere populær, og på internettet kan du finde feriehungrende danskere, der gerne ville bytte deres lejlighed med din for nogle dage. Her skal du dog være indforstået med, at fremmede flytter ind i dit hjem og vil gå rundt blandt dine ting. Har du intet problem med det, er dette en af de mest budgetvenlige måder at holde ferie på, man kan finde.

Der er altså flere måder, man kan gribe det an på, hvis feriesæsonen står for døren men budgettet er begrænset. Med denne lille guide til studerende og andre med lavvande i kassen er det let at komme på sommerferie uden at smadre sparegrisen.