Disse ting skal du vide som iværksætter

Disse ting skal du vide som iværksætter

Mange studerende springer ud som iværksættere enten ved siden af studiet eller går på fuld tid som iværksætter. Økonomien går godt, og der er derfor grobund for, nye virksomheder kan komme til, dog er der nogle ting, som du bare skal have styr på som iværksætter.

Studie og iværksætteri

Hvis du er sprunget ud i eventyret som entreprenør og iværksætter, mens du studerer, har du nok at se til. Som studerende er der krav til, at du forbereder dig til forelæsninger og undervisningstimer, og hvis du så er ved at starte virksomhed ved siden af, kan du godt få travlt.

Heldigvis er der flere og flere uddannelsesinstitutioner, der har fået øjnene op for det værdifulde i at have iværksættere som studerende. Derfor er der på mange universiteter, professionshøjskoler og erhvervsakademier såkaldte startup-workshops, hvor man kan få sparring og råd fra undervisere og tilknyttede fra skolerne.

Hvis du er så heldig at have din startup koblet sammen med din uddannelsesinstitution, kan du højest sandsynligt kombinere studierne og arbejdet med din virksomhed. Hvis ikke, er det bare om at planlægge alle dine aktiviteter, hvis du gerne vil holde gang i begge dele.

Du kan eventuelt prioritere, om du vil læse alt pensum og møde op til alt undervisning og alle forelæsninger. Det kan også være, du er i en situation, hvor du godt kan skippe noget af pensum, hvis du bare virkelig spidser ører og er fuldt koncentreret, når der er undervisning på skolen. På den måde ville du kunne få frigivet noget tid til at bruge på iværksætterlivet.

Har du alle værktøjerne?

Der er utallige muligheder for at starte virksomhed. Det kan være i mange forskellige brancher og sektorer, og derfor varierer det udstyr, man skal have, før virksomheden rigtigt kan tage fart meget fra industri til industri.

Hvis din virksomhed baserer sig på at sælge ydelser og services, har du ofte ikke brug for meget mere end computerudstyr og din skarpe hjerne. Men der er også store muligheder for en karriere som selvstændig i for eksempel håndværkerbranchen, enten som VVS’er, murer, tømrer, elektrikere, maler, blikkenslager eller en kombination af disse områder.

Hvis du er inde i håndværksbranchen, skal du have meget udstyr, før du kan begynde at udføre arbejde for dine kunder. Jo hurtigere du får købt dit værktøj, jo hurtigere kan du komme i gang med at tjene penge.

Dorch & Danola har alt inden for værktøj, så du kan være helt sikker på at finde alt til at få din virksomhed op at køre på Dorchdanola.dk.

Hvis du skal handle med værdipapirer

Hvis du derimod er ved at starte en virksomhed op, hvor du planlægger at handle med værdipapirer, er der en meget vigtigt ting at huske på.

Hvis du skal købe eller sælge værdipapirer som virksomhed, organisation eller forening, skal du have en LEI-kode, som er en standardiseret kode på 20 tegn. På den måde kan virksomheder altid identificeres i forbindelse med transaktioner på det finansielle marked.

Det er ikke ligetil at få en LEI-kode, selvom den blev obligatorisk i 2018. Derfor kan du med fordel få en anden virksomhed til at ordne det for dig. Fx er leikode.dk en officiel registreringsagent, der står for både oprettelse, ansøgning og registrering.

På den måde kan du fokusere alt din energi på at komme godt i gang med din virksomhed. Hvis du skal handle med værdipapirer, så besøg Leikode.dk og se, hvad de kan tilbyde dig.