Disse boligmuligheder har du under studietiden

Disse boligmuligheder har du under studietiden

Dette indhold er sponsoreret

For mange er en påbegyndt studietid ensbetydende med, at det nu også er blevet tid til at flyve fra den sikre, rare og trygge rede hjemme hos forældrene, for i stedet af flytte hjemmefra. For mange kan det virke uoverskueligt, for hvilke muligheder har man egentligt som ung med en relativ lav indkomst for at skaffe en bolig, og hvilke overvejelser bør man gøre sig inden man beslutter sig for hvilken type bolig man ønsker at bo i?

Lejligheder

I studiebyer som København, Odense, Aarhus, Aalborg og Esbjerg bugner det med lejligheder i alle prisklasser og størrelser. En stor del af disse er dog lejer lejligheder, som selv studerende med SU´en som eneste indtægtskilde har råd til at bo i. Lejlighederne kan findes på et væld af udlejningssider på internettet, hvor de større studiebyer også har særlige hjemmesider med ventelister for mange af de specialbyggede studielejligheder. Ønsker du at komme i betragtning til en af de mere attraktive studielejligheder fra disse ventelister, skal du dog være opmærksom på, at det kan være en god ide at oprette sig som bruger så tidligt som muligt, da din anciennitet har stor betydning for, hvilke boligmål som du bliver tilbudt herigennem. Fordelen ved at leje en lejlighed frem for at købe en lejlighed er, at du i langt de fleste tilfælde vil kunne få boligstøtte.

Kollegie

I og omkring de større studiebyer er der flere kollegier, hvor du for de flestes vedkommende vil kunne leje et værelse forholdsvist billigt. I kollegierne vil dine naboer og øvrige beboere alle være studerende, hvor der også ofte vil være flere fælleslokaler og aktiviteter som du kan vælge at benytte dig af. I mange kollegier vil der dog være fælles køkken og i nogle tilfælde endda også fælles bad og toilet, som du samtidigt vil skulle hjælpe med at holde ren. For de der søger deres helt eget, kan en kollegie med andre ord godt være en udfordring, hvorimod et kollegie ofte er et fedt sted at flytte hen for dig der lige er flyttet hjemmefra til en ny by, hvor du ikke kender så mange. De fleste kollegier kan du skrive dig op til på kollegiernes egne hjemmesider eller på ventelisterne tilknyttet universiteterne og andre uddannelsesinstitutioner.

Kollektiv

Grundet de høje boligpriser i særligt storbyerne, har kollektiver været særdeles populære i efterhånden mange år. I kollektiver vil du ofte bo i en større lejlighed eller et hus sammen med mange andre, hvor i vil dele køkken, bad og stue, men have dit eget værelse. At flytte i kollektiv kan være en god måde at lære nye mennesker at kende, og ofte vil der i kollektiver også være fælles fester, madaftener og anden form for hygge. De fleste kollektiv søger nye beboere gennem internettet, hvor flere Facebooksider og særlige hjemmesider for kollektiver og bofællesskaber giver dig mulighed for at søge en værelse når muligheden opstår. På ansøgninger til de fleste kollektiver, er det som regel en god ide at bruge god tid på din ansøgning, da det som oftest er de nuværende beboere som afgører om i har et “match”, og om du skal gives chancen for at flytte ind i fællesskabet.