Derfor er det godt at have kendskab til en borgerlig begravelse

Derfor er det godt at have kendskab til en borgerlig begravelse

De fleste af os vil på et tidspunkt opleve at nogen omkring os dør. Det er ikke en særlig behagelig situation, men faktum er, at det desværre er en del af livet. Dertil er det derfor vigtigt, at vi ved hvordan vi skal tackle sådan en situation. Du kan læse mere i denne artikel for gode råd.

Der er vigtigt 

Død kan ramme og påvirke os alle sammen helt uventet, og derfor er det vigtigt at vide hvad du skal gøre i sådan en situation. Der findes mange forskellige typer begravelser, og selvom det kan være nok så ubehageligt både at skulle tænke på, men også generelt at tage stilling til, så er det bare et faktum, at det bliver vi nogle gange nødt til. Som sagt så kan vi alle sammen komme ud for dette, men det er især vigtigt for unge mennesker og studerende at vide hvad de skal gøre, eftersom det bestemt kan være en traumatiserende oplevelse, især hvis du aldrig har oplevet noget lignende.

Hvad er en borgerlig bisættelse?

Som sagt så kan du vælge imellem mange forskellige former for bisættelser, dertil en borgerlig bisættelse. Men hvad er en borgerlig bisættelse egentlig, spørg du? Kort fortalt, så er en borgerlig bisættelse eller borgerlig begravelse med andre ord, en måde hvorpå du kan holde en ceremoni eller højtidelighed uden at have en præst involveret. Grunden til dette kan være hvis den afdøde ikke er medlem af folkekirken. Hos den frie bedemand kan du let og simpelt bestille en bedemand som gerne vil stå for blandt andet tale, at sørger for aftaler med musik, sanger og meget andet. Så her er fordelen altså, at det er helt frit at vælge hvad der skal ske, også selvom den afdøde ikke var medlem af folkekirken.

Enhver trosretning tilladt

Det kan være rart, især som studerende, at skulle have lidt hjælp fra en bedemand, for at sikre sig at det hele bliver som det skal være. Det er som sagt de færreste studerende der har erfaring indenfor dette område, og derfor kan det være at en bedemand kan træde ind og hjælpe lidt. En borgerlig begravelse har ikke noget at gøre med tro, så enhvers trosretning er tilladt.