Bilsalget slog alle rekorder sammen med Skoda i 2014

Bilsalget slog alle rekorder sammen med Skoda i 2014

Året 2014 blev bilen års, i hvert fald hvis man ser på salgstallene. Da vi nåede udgangen af året, og det hele blev lagt sammen, viste det sig at danskerne var utroligt bil interesseret i året der gik. Så interesseret at de var ude og købe næsten 190.000 biler på landsplan. Det var i sær de mindre klasser af biler, der i den grad vandt markedsandele, da regnskabet skulle gøres op.

Den nye rekord i 2014 er ikke alene vidne om det største salg af biler nogensinde i dansk historie. Det er samtidig vidne om en seriøs stigning på 4% sammenlignet med året før. Alle disse tal er foretaget af brancheforeningen på baggrund af årsopgørelsen 2014. Skoda Octavia - Arets bil 2014 og arets Firmabil 2014, men Volkswagen UP vandt som mest populære minibil.

Kongen af minibiler

På toppen af sejrsskamlen finder vi den lille moderne VW UP. Denne Volkswagen model var den klart mest populære miniklasse, og har med 10.106 indregistreringer den største succes på marked for miniklasse biler. Det har blandt andet noget gøre med, at det er muligt ved et køb af denne klasse, at få en masse bil for en billig penge. Den lille bil kan finansieres så alle har råd til den både studerende og faglærte, som bare vil have en moderne citybil i en lille størelse

Den lille moderne bil er udover at være billig i indkøb, samtidig også billig at reparere. Hvis uheldet skulle være ude, kan autodele24.com og andre udbydere af reservedele, leverer billige dele til netop denne klasse. Disse faktorer har været med til at gøre den nye miniklasse til den mest succesfulde bilklasse i Danmark i 2014.

Skoda med intressant udmelding

Skoda er, og har tidligere været kendt for deres store solide modeller, såsom Skoda Octavia og Skoda Superb. Skoda kom allerede i 2014 med en meget interessant udmelding om, at den velkendte Octavia nu bliver udviklet. Den nye udvikling af den hidtil kendte model i den mellemstore bilklasse får et ekstra navn på: Skoda Octavia Scout. Den store bilfabrikant afholder en stor præsentationsevent med emnet: Skoda-premiere pa ny Scout model.
Den nye storebror til den traditionelle Octavia udmærker sig ved at være at være mere CO2 venlig samtidig med at den forbruger 20pct mindre brændstof end de tidligere modeller. Det er muligt med den nye model, at samle sin egen Skoda Octavia Scout, og på den måde sætte sit eget personlige præg på, hvordan bilen skal se ud. Modellen leveres med motorstørrelser der varierer fra 1,8 liters motor, til en 2,0 turbodrevet dieselmotor med specialbygget dieselmotor, som er med til at nedsætter CO2 forbruget i den nye og grønne Skoda model.

De store tabere i 2014

De helt store taberer i bilsalget i 2014 kommer fra den italienske bilindustri. Fiat har oplevet en nedgang på 33pct. Mens Alfa Romeo er den helt store taber i bilsalget på hele 47pct. I 2014.