At skrive et godt CV - hvordan griber jeg det an?

At skrive et godt CV - hvordan griber jeg det an?

Er du i en situation hvor du skal til at søge job, men føler dig samtidig lidt rusten i forhold til at skrive CV’et. Du kan måske ikke helt huske hvad man skal have med og hvordan man stiller den op. Du er bestemt ikke den eneste og dét med at skrive CV kan være en kompliceret proces. Har du som mange andre brug for at der er en der tager dig i hånden og siger, “Sådan skriver du et CV”, så er du kommet til det rette sted. Læs med videre og få opfrisket, hvordan det er man skriver et godt CV, der giver arbejdsgiveren et godt overblik over hvem du er som ansøger. 

Det æstetiske

En af de vigtige ting at huske når man skal skrive et CV, er CV’ets æstetiske fremtræden. Det er vigtigt at forholde sig professionelt til det æstetiske, hvilket har noget at gøre med at give et godt førstehåndsindtryk. Først og fremmest er det vigtigt at have formalia i tankerne og sørge for at det ser ordentligt ud. Derudover er et billede vigtigt at have med. Men det er her vigtigt at dit valg af billede er grundig velovervejet. For at blive valgt er det vigtigt at væbne sig med det store smil og få endelig en anden til at tage det for dig. Tænk det som et pasfoto hvor du gerne må vise tænderne frem. Her går det ikke at hive det seneste selfie eller feriebillede fra din Instagramprofil frem. 

Husk den røde tråd

Der findes ikke én rigtig måde at skrive dit CV på, men det er vigtigt at huske alle de vigtige informationer så arbejdsgiveren ved lige præcis hvad du kan og hvorfor du er den rigtige til dette job. Hertil er det vigtigt at huske den røde tråd, så CV’et er overskueligt og lækkert at læse igennem. Hvis ikke dit CV er overskueligt at læse, vil arbejdsgiveren først og fremmest ikke få det førstehåndsindtryk du ønsker og han/hun vil heller ikke få et overblik over hvorfor du kvalificerer dig til netop dette job. 

Kort og godt

At holde dig kortfattet, er en af de vigtigste ting når du skriver CV. Det er sikkert mange om buddet, og der vil være mange CV’er at kigge igennem. Derfor er det vigtigt at dit CV ikke er over 3-4 sider, da arbejdsgiveren har en begrænset mængde tid.