3 grunde til at bruge længere tid på lektierne

3 grunde til at bruge længere tid på lektierne

Når man er elev i folkeskolen eller gymnasiet så kan man ikke komme udenom at der ofte følger et hav af lektier med. Mange af disse lektier kan føles som arbejde der bare skal overstået og der er garanteret mange af læserne som kan huske tilbage på en episode, hvor man måske ikke lagde så meget arbejde i dansk opgaven, hvor en novelle skulle analyseres eller måske i den engelsk opgave, hvor man skulle skrive om slaverne der befandt sig og blev brugt flittigt i de amerikanske plantager for et par hundrede år siden.

Man kan dog ikke komme udenom at det kan betale sig at bruge lidt ekstra tid på at få lavet lektierne så de bliver udført til UG. Her kommer et par af de grunde til netop dette. Dette indlæg er i øvrigt udarbejdet i samarbejde med analyseskolen.dk som er en af de største sider proppet med guides, der hjælper eleverne med deres opgaver til skolen eller gymnasiet. Hvad end man skal finde hjælp til opgaver i dansk, matematik eller et tredje fag, så kan man finde det her.

 

Hvorfor skal man ikke springe over hvor gærdet er lavest?

Herunder findes nogle af de mange grunde til hvorfor man ikke skal se så let på opgaverne og lektierne til skolen. Det kan føles som en byrde, og det er det måske også i nogle tilfælde men i mange andre så er det altså også til for at man selv kan udvikle sig og blive klogere på livet og de forskellige fag som man ikke kommer udenom.

 

  1. Man får en højere karakter
  2. Man husker det længere
  3. Man er mere klar til eksamen

 

Disse tre grunde repræsentere nogle af de søjler der forstærkes, når man sidder derhjemme og bruger god tid på hvert enkelt lektie. Først og fremmest så er det vigtigt at man stræber efter en så høj karakter som muligt. Dette har både kortsigtede men bestemt også langsigtede fordele. Først og fremmest så er det en langsigtet bonus man får med en høj karakter da man på den måde har flere muligheder at vælge imellem når man skal i gang med sin udannelse. Dernæst så gør hver eneste sekund man bruger på at løse opgaven at stoffet sidder bedre fast i hukommelsen og dette medfører også at man kan føle sig bedre indstillet til eksamen.