3 gode råd til at få ekstra lommepenge

3 gode råd til at få ekstra lommepenge

Det er dyrt at være studerende og det er særlig dyrt i København, hvor huslejen er høj. Når du flytter hjemmefra og finder din egen lejlighed i centrum af Danmarks hovedstad, så er det ikke altid SU’en strækker så langt at du kan leve af det. Så hvis du vil bo centralt, så bliver du nødt til at finde en alternativ indkomst, som du kan supplere SU’en med.

Måske er du flyttet til storbyen for at tage en uddannelse, måske er det for at bo sammen med kæresten og fordi din arbejdsplads eller din læreplads ligger der. Hvis ikke du er tidligt ude eller hvis du bare er uheldig og det er alle andre end dig der får jobbet i Netto, i tøjbutikken eller på værtshuset, så må du finde alternativer til at klare dagen og vejen.

Heldigvis kan du tage SU lån på meget gunstige vilkår, som først skal betales tilbage flere år efter du er færdig med uddannelsen og i et tempo, som du sagtens burde kunne håndtere selv med en ringe løn. Det er vigtigt ikke at kaste sig ud i et kæmpe låneeventyr og sløse med pengene til højre og venstre bare fordi muligheden byder sig, da du efterfølgende vil sidde hårdt i det, hvis du ikke passer på. Men er du fornuftig med din økonomi og stadig har brug for en ekstra håndsrækning sidst på måneden, så findes der også andre muligheder for at supplere sin indkomst.

  1. Hold en fest og pant flaskerne

En af de sjoveste og mest hyggelige måder at tjene lidt ekstra er ved at holde en fest og pante flaskerne dagen derpå. Det er dog ofte sådan at udgiften til at gå i byen langt overstiger, hvad du kan få ind igen på flaskerne. Og så er det ikke sikkert der er plads til ret mange i din lille lejlighed.

  1. Lån pengene

Den absolut hurtigste måde at få en ordentlig slat penge i foret, er ved at spørge sine forældre om et lille lån. Ofte kan forældre være meget gavmilde, så det kan du nyde godt af, hvis du har den slags forældre. Men er det ikke en mulighed, så kan du altid låne pengene på nettet via et kviklån. Kviklån betyder både at du kan få pengene hurtigt, men der løber også renter på, så det er en god ide at kunne betale det af indenfor kort tid. Det er ikke noget du bør bruge til de daglige udgifter, men hvis nogen kom til at vælte en øl ned i din bærbare til festen du holdt, så har du behov for en ny computer her og nu og så er det godt at kunne låne pengene hurtigt.

  1. Få en roommate

En af dine største udgifter er som sagt huslejen, så hvis din lejlighed er stor nok til at der kan bo en mere, så kan du dele udgiften til huslejen med en roommate. Du skal nok ikke bruge sætningen: ”Vil du dele husleje med mig?” som scoretrick til festen, men hvis du får et længerevarende forhold giver det mening at flytte sammen og spare så mange penge I kan mens I er under uddannelse.

Der findes en masse andre gode forslag til hvordan du kan tjene lidt ekstra håndører. Men mange af mulighederne kræver enten lidt forarbejde eller talenter. Med ovenstående råd behøver du ikke at gøre det store arbejde. Bliver det alligevel for lidt med panten fra festen, så kan du altid komme til at gå med aviser og reklamer. Det er hårdt, men det kan være nødvendigt.