Guide til en bytur i Odense

Guide til en bytur i Odense

StudenterGuiden.dk har lavet en fuldendt guide til, hvor du kan gå i byen i Odense og få en god oplevelse. Guiden er delt op på tidspunkter og prisgrupper. Derved finder du let de steder, der passer til din pengepung og stil, samt til det tidspunkt du ønsker at bevæge dig ud i byen og feste.

1. Skal festen starte tidligt? 12:00 – 18:00
Skal der startes tidlig, allerede om eftermiddagen, så anbefaler vi dig en række forskellige caféer, hvor du ikke vil blive skuffet.

Den billige løsning
Café Chinos ligger på Brandts Passage 6 centralt i Odense. Caféen er utrolig hyggelig og er der solskin er der også være mulighed for at sidde udenfor og nyde synet af travle mennesker på den befærdede gade. Maden er udmærket og Chinos er også stedet, hvor du finder Odenses bedste burger til prisen! Drikkelse kan du få til yderst rimelige priser og betjeningen er venlig og god.

Den moderate til dyre løsning
På Ove Sprogøes plads, der ligger som sidegade til Vestergade, finder du tre lækre caféer, som alle udmærker sig ved at være rigtig stilfuldt indrettet. Det er dog ikke det eneste, der er godt ved disse caféer. Den første StudenterGuiden.dk vil forslå er Gertruds. Gertruds er en fransk café med lækker mad, venlig betjening og en afslappet atmosfære. Dette på trods af, at du af og til kan møde diverse kendte mennesker på caféen. Gertruds er stedet, hvis du ønsker at bruge lidt flere penge i et hyggeligt miljø, hvor der serveres kvalitetsvarer.

Café Kræz har plads til mange mennesker, både indendørs og udendørs, men på trods af det, er den hyggelige stemning der stadig. Samtidig er det et sted hvor du sagtens kan blive hængende i løbet af dagen og aftenen. Dermed bliver du vidne til skiftet fra cafégæster til glade festgæster. Torsdag, fredag og lørdag er der nemlig ofte live DJ, live musik o.l. hen ad aftenen. Maden er udmærket og Café Kræz serverer gode drinks!

2. Klokken er nu over 18:00 men ikke over 21:00
Vi vælger at tro på du nu er ved at være sulten, og du vil have et godt måltid mad på en restaurant inden turen går tilbage til ovenstående caféer, eller videre i byen!

Den billige løsning
Mona Rosa ligger i Vintapperstræde, som løber parallelt med Kongensgade. Her kan du få lækre mexicanske retter til rimelige priser. Stedet er hyggeligt og betjeningen venlig uden alt for megen ventetid.

Du må heller ikke snyde dig selv for at prøve Mammas Pizzeria på et tidspunkt. Her finder du rigtige lækre italienske pizzaer og pastaretter. Priserne er også yderst rimelige i forhold til den lækre mad, den gode atmosfære og den gode betjening.

Går du efter asiatisk mad skulle du prøve Djengis Khan, der ligger midt på Overgade. Her kan du spise alt du vil til et fast lavt beløb. Du vælger selv blandt en masse forskellige retter og kokkene tilbereder herefter måltidet for dig, mens du kan følge med i madlavningen. Og dette kan du som sagt gøre så mange gange du lyster det – et slags buffet-koncept. Betjeningen er også venlig og maden overraskende god til prisen.

Den mellem til dyre løsning
Hvis du skal have dig en rigtig god middag anbefaler vi, at du besøger Hereford, der aldrig skuffer, hvis det er kød du er til. Bryggeriet Flakhaven der er placeret lige over for Hereford, og som i øvrigt også en del af Hereford, tilbyder også rigtig god mad. Bl.a. kan du få det kendte WAGYU kød. Dog skal du købe for mindst ca. 1500 kroner, da WAGYU kun sælges i hele culottestege. Men så får du også 1,5 kg. Kød som kan deles imellem omkring fem sultne mandfolk.

Skal du virkelig have god mad kan vi varmt anbefale Den Gamle Kro, der ligger tæt på Djengis Khan i Overgade. Her er både historien bag, stemningen, indretningen, betjeningen og ikke mindst er maden helt i top. Priserne er dog også derefter. Satser du alligevel SUen her, så anbefaler vi dig at prøve hummersuppen, der er ganske fantastisk.

3. Klokken er nu over 21:00 men ikke over 02:00

Du er nu mæt og i godt humør, og nu skal den gode stemning fastholdes og der skal nydes god drikkelse inden diskotekerne slår dørene op. Dette kan passende gøres på en af de mange pubber du finder i Odense.

En af de ældste og meget hyggelige pubber i Odense finder du på fisketorvet. Den hedder Ryan’s, eller ”Den Irske”, og her taler bartenderne traditionen tro engelsk. Udbuddet af øl er stort og der vises næsten altid fodbold, er det ikke tilfældet så er der sikkert live musik. Live musik er der ofte torsdag, fredag og lørdag. Stemningen er irsk og god. Ryan’s of Odense er et godt sted at hygge sig fra 21:00 og frem.

Billige øl og andre studerende kan du også finde på Blomsten og Bien, som du finder på Overgade under diskoteket The Gym. Blomsten og Bien er en decideret fredagsbar, som er populære steder for studerende at hænge ud og dyrke sociale aktiviteter.

Er stedet ikke noget for dig, så anbefaler vi dig de caféer vi omtalte i punkt 1. Som også er udmærkede valg i dette tidsrum.

4. Klokken er nu over 02:00 men ikke over 05:00

Diskotekerne har nu åbnet deres døre og festen er godt i gang i Odense city. Nu skal du bare finde ud af, hvilket diskotek eller bar, der passer til dig og din stil.


Natklubberne
Hybrider mellem diskoteker og barer findes der en del af i Odense. L. A. Bar ligger midt i Vintapperstræde og er et rigtigt hyggeligt sted at feste – og så koster det ikke noget at komme ind! Stilen er Los Angeles. Dvs. surfbræt på væggen, Baywatch sang i højtalerne og kolde øl i køleskabene. Stemningen er rigtig god og lokalerne er hyggelige at feste i.

På Nørregade finder du et af byens ældste diskoteter nemlig Boogie Dance Café. Her er alle velkomne uanset om du er til jakkesæt, baggy pants eller noget helt andet. Stemningen er afslappet, og der spilles lidt ældre musik, typisk pop, rock og selvfølgelig noget at danse til

Australian Bar (A-Bar) ligger i Brandts Passage og er hovedsageligt for gymnasieelever. Her er konceptet Australien og diverse australske effekter hænger derfor rundt omkring på væggene. På Australian Bar møder du masser af unge- og festglade mennesker. Og for at det forsat skal være de unges sted må du max. være 28 år inden du bliver afvist i døren af de mange dørmænd på stedet.

5. Klokken er nu over 05:00 men ikke over 12:00

Festen lakker nu mod enden for langt de fleste i Odenses natteliv, men nogle er klar på at feste videre, og det skal de da have lov til.
Tinsoldaten har længe været en berygtet sted i Odense, men efterhånden er det blevet et relativt nobelt sted. Tinsoldaten ligger meget belejligt skråt over for politigården. Her kan du finde unge, der ikke har festet færdigt endnu, gamle stamgæster og skæve eksistenser. Øllene er billige og kolde. Indtil for nogle år siden kunne man også erhverve sig den berømte biksemad og toast på stedet, men dette fik rygeloven sat en stopper for. Et hyggeligt sted, hvis man ikke generer de andre gæster.

En anden mulighed er Rådhuskælderen, der ligger ved Rådhuset mellem Happy Chicken og Emils Hothouse. Her forsætter festen til 08.00 om lørdagen og til 07.00 om fredagen. Mange friske festaber går videre herind efter maden fra et af ovenstående steder er blevet indtaget. Entréen er på 50 kroner, hvilket for nogen er meget klokken fem om morgenen, men de fleste synes det er det værd.

Er du hardcore findes stedet Havhesten på Ny vestergade 17 – nede ved Munke Mose. Her skal du ikke gå ind alene og piger rådes til at være i selskab med drenge – faktisk helst mænd. Stedet er berygtet og du kan her møde stamkunder og meget skæve eksistenser. Til gengæld erfarer vi på StudenterGuiden.dk at Havhesten næsten altid har åbent og billige øl.

Hvis du kommer i god stand hjem fra Havhesten ønsker StudenterGuiden.dk dig en god dags søvn oven på dit livs bytur.