CV - Sådan opbygger du et CV

CV - Sådan opbygger du et CV

Det kan være svært at vide, hvordan man bedst muligt udformer et CV. Studenterguiden.dk vil her at hjælpe dig godt på vej.

Der findes ikke nogen fast løsning for hvordan et CV skal udformes i det, det er personligt. Der er dog nogle retningslinjer, som man gør sig klogt i at følge. Først skal du tage stilling til hvilken af følgende to retningslinjer du ønsker at følge.

1. Det funktionsopdelte CV Af det funktionsopdelte CV fremgår det hvad man kan, hvilke kompetencer man har samt hvilken erhvervserfaring man besidder.

2. Det kronologiske CV Det kronologiske CV er det klassiske CV, hvor der opstilles efter datoer og arbejdspladser. Det er altid vigtigt at målrette sit CV til den stilling man søger, og det er lettest at målrette det funktionsopdelte CV, da det kronologiske CV er ret statisk pga. opstillingen efter dato. Dermed ikke sagt at det kronologiske CV ikke bør bruges. Det kan se mere oprigtigt ud end det funktionsopdelte for en arbejdsgiver, samt give arbejdsgiveren informationer om yderligere kompetencer du måske ikke selv var klar over kunne bruges i det søgte job.

Ønsker du at målrette dit funktionsopdelte CV til et konkret job eller en bestemt virksomhed, så kan du indordne rækkefølgen af kvalifikationerne efter stillingen. Hvis du f.eks. søger en stilling som salgschef skal ledelse og salgsarbejde være en af de første overskrifter, mens den måske skal længere ned, hvis det er en stilling som regnskabsmedarbejder, man søger. Et CV har til opgave at skabe et billede hos arbejdsgiveren af, hvad du er for en. Det skal vise hvordan dit erhvervsforløb har været og hvilke resultater du har udrettet på din vej. Nogle eksperter vil sige du bør undgå at lave et CV der kun opremser titel og datoer og benytte dig af det funktionsopdelte.

Vi vil dog anbefale dig at vurdere, hvad der er mest rigtigt for dig og den virksomhed du søger job hos. Studenterguiden.dk vil som grundregel anbefale at jo mere konservativ du, og virksomheden du søger job hos, er jo mere bør du overveje at skrive dit CV kronologisk. Er du derimod kreativ og søger et kreativt job ved f.eks. et reklamebureau bør du overveje det funktionsopdelte.

Et CV bør altid indeholde:

 • Overskrift
 • Personlige data
 • Navn
 • Fødselsdato eller alder
 • Adresse og telefon
 • Kvalifikationer (faglige)
 • Erhvervserfaring (ansættelsessteder)
 • Uddannelse
 • Sprogkundskaber
 • IT kundskaber
 • Supplerende oplysninger
 • Personlige kvalifikationer
 • Fritidsinteresser
 • Personlige forhold

Eksempel på et funktionelt CV:


Christopher Thorgårdsen

Langevej 44 5000

Odense C

Tlf. 66 15 62 00

 

CV

Kvalifikationer

Mine primære kompetencer omfatter: Praktisk ledererfaring Erfaring indenfor detailhandel Erfaring med regnskab og fakturering samt med forskellige administrative opgaver. Indsigt i områder inden for økonomisk styring. Har bl.a. arbejdet med projekter inden for: Analyse af virksomhedsøkonomi Ledelses analyser Salgsteori

Erhvervserfaring

2001 - 2006 Mellemleder i IT Shoppen Daglig ledelse af salgs –og lagermedarbejdere Administrative opgaver Ansvar for lageret og varebestilling Dagsregnskaber 1997 - 2001 Salgsassistent i ComputerPro I/S

Uddannelse

1999 - 2001 HD, Handelshøjskolen i København Speciale: Regnskab og Økonomistyring 1994 - 1997 HA, Syddansk Universitetet 1990 - 1993 Matematisk handelsstudent. Tietgen Business college, Odense.

Sprog Flydende engelsk i skrift og tale Kendskab til tysk samt svensk

IT

Kendskab til IT på højt niveau.

Supplerende oplysninger

Jeg er 34 år gammel og bor sammen med min kæreste. Vi har ingen børn. Jeg er meget resultatorienteret og lærenem. I min fritid spiller jeg fodbold og golf og ynder at klatre bjerge i mine ferier.


Eksempel på et kronologisk CV:


Curriculum vitae

Navn: Christopher Thorgårdsen

Adresse: Langevej 44

Postnr. og by: 5000 Odense C

Tlf.: Tlf. 66 15 62 00

E-mail: ct@studenterguiden.dk

Født: 1975

Civil status: Samboende

Erhvervserfaring 2001 - 2006 Mellemleder i IT Shoppen Daglig ledelse af salgs –og lagermedarbejdere Administrative opgaver Ansvar for lageret og varebestilling Dagsregnskaber 1997 - 2001 Salgsassistent i ComputerPro I/S

ddannelse 1999 - 2001 HD, Handelshøjskolen i København Speciale: Regnskab og Økonomistyring 1994 - 1997 HA, Syddansk Universitetet 1990 - 1993 Matematisk handelsstudent. Tietgen Business college, Odense.

Kurser og efteruddannelse 1998 : PC-kørekort, FOF, Markby 1996 : Salgskursus, Market Busters UK

IT-kompetencer Kendskab til IT på højt niveau.

Sprogkundskaber Flydende engelsk i skrift og tale Kendskab til tysk samt svensk

Fritidsinteresser I min fritid spiller jeg fodbold og golf og ynder at klatre bjerge i mine ferier.

Yderligere oplysninger Jeg er 34 år gammel og bor sammen med min kæreste. Vi har ingen børn. Jeg er meget resultatorienteret og lærenem.

Referencer Peter C. Omputer, Ejer, IT Shoppen: 66 32 59 99