Sådan vælger du den helt rigtige cykelhjelm

Sådan vælger du den helt rigtige cykelhjelm

Når man skal ud og have en ny cykelhjelm, så er det vigtigt, at man husker at kigge efter de essentielle ting. For at en cykelhjelm skal passe bedst muligt på dit hoved, så skal den passe til din hoved og justeres ordentlig. Tjek et par tips til, hvordan du finder den helt perfekt cykelhjelm.

Hvis du er en af de mange danskere, der cykler frem og tilbage til skole og arbejde, så er det et must at have en cykehjelm. Hvis du skulle være så uheldigt at falde, så er der mindre en halv så stor risiko for en alvorlig hovedskade, hvis du bærer cykelhjelm. Men det er ikke kun vigtigt at tage en cykelhjelm på. Det skal helst være den helt rigtige cykelhjelm. Der er flere ting, som du skal tage højde for, når du skal finde den helt rigtige til dig. Først og fremmest skal du overveje, hvad du skal bruge den til. Er det blot frem og tilbage i byen, eller skal du ud på mountainbikesporene og give den gas? Når du ved det, så er du klar til at kigge efter den helt rigtige cykelhjelm.

1. Den skal passe først

Det er altafgørende, at du vælger en cykelhjelm, som passer i størrelsen. Det eneste, du skal gøre, er at måle rundt om dit hoved. Når du ved, hvor bredt dit hoved er, så skal du nemt se på en guide, hvilken størrelse cykelhjelm, du har brug for. Du skal derudover sørge for at spænde cykelhjelmen ordentligt, når du skal brug den. Den skal ikke være ubehagelig at have på, men den må heller ikke glide rundt på hovedet. Spænd den godt fast, uden at det er for stramt.

2. Ventilation er vigtigt

Du har nok lagt mærke til, at cykelhjelme har ventilationshuller. De er vigtige for at kunne ventilere hovedet ordentligt, mens man cykler. Hvis man cykler hele året rundt, er det en god idé at vælge en, der har god ventilation. Så kan man blot tilføje en tynd hue eller pandebånd i de kolde måneder.

3. Vælg et godt look

Du skal selvfølgelig også vælge en cykelhjelm, som du synes, er pæn. Selvom din cykelhjelm handler om sikkerhed og ikke udseende, så kan man jo lige så godt vælge en, som man også godt kan lide at have på. Det eneste er, at du skal sikre dig, at den stadig er i god kvalitet og opfylder de anbefalede krav, når det kommer til det funktionelle.

4. Husk at skifte den ud jævnligt

Det er også vigtigt, at man husker at skifte sin hjelm ud jævnligt. Hvor ofte, du skal skifte den ud, kommer an på modellen. Nogle modeller skal skiftes ud hver tredje til femte år, mens andre kan holde helt op til otte til ti år. Det gælder dog kun, hvis du passer rigtig godt på den. Hvis den hjelm er involveret i en ulykke eller har fået et hårdt slag, så skal du skifte den ud.