Pit-stop på en højskole?

Pit-stop på en højskole?

Det Humanistiske Fakultet ved Aarhus Universitet og tre højskoler er gået sammen om et projekt kaldet "Ta' et pitstop!". Pit-stop er et tilbud til studerende som føler de er kørt fast i studierne, og mangler motivation og energi til at komme videre. Ved at deltage i pit-stop projektet kan du søge om et ophold på en af de tre højskoler som universitetet samarbejde med - Odder Højskole, Testrup Højskole og Europa Højskole.

Besøg også Studenterguidens Højskole Sektion her. Vi har samlet stort set alle danske højskoler med beskrivelser og relevant information.

Et ophold ved en højskole skal som navnet på projektet antyder være et sted, hvor du kan komme i pit-stop, få nye hjul på, få ny åndelig energi i tanken og møde nye mennesker som ikke nødvendigvis har samme interesser, som dine medstuderende. Højskoleopholdet åbner også for en bred vifte af faglige og akademiske fag, som kan give dig et nyt perspektiv på dine studier og bidrage med anderledes kompetencer til dit videre karriereforløb.

Det specielle ved pit-stop ordningen for studerende ved Århus Universitet er, at du sparer 50 % på prisen, hvis du tilmelder dig projektet og bliver optaget. Besparelsen på 50 % dækker kost, logi, undervisning og de aktiviteter som højskolen tilbyder, men ikke på undervisningsmaterialer. De 50 % forudsætter, at du bliver kostelev og det betyder, at du så bor på højskolen under opholdet.
Du kan også tilmelde dig pit-stop som dagelev. Besparelsen er så på hele 75 %, men så dækker prisen ikke logi - med andre ord, så overnatter du ikke på højskolen.

Hvert semester tilbyder pit-stop projektet et begrænset antal pladser, så du skal være hurtig på aftrækkeren for at komme i betragtning.

Aarhus Universitet - Det Humanistiske Fakultetssekretariat
Bygning 1453, Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 3, 8000 Århus C


Højskolerne

Odder Højskole ligger syd Århus i Odder og er en højskole med mange traditioner. Odder Højskole har plads 80 studerende og tilbyder 50 fag fra forskellige studieretninger - fagene rangerer fra musik og dans til film og TV. Fagene er meget alsidige og kan tilfredse langt de fleste behov, da du kan kombinere fag fra forskellige linjer.

Det koster som udgangspunkt 1195 kroner per uge for et dobbeltværelse og 150 kroner ekstra, hvis du ønsker et enkeltværelse. Beløbet dækker undervisning, rejse, kost og logi. Bliver du optaget via pit-stop, så koster det cirka 600 kroner om ugen.

Besøg Odder Højskole

Testrup Højskole ligger i udkanten af det sydlige Århus, og er en klassisk grundtvigiansk højskole. Der er plads til 100 studerende og det faglige fokus er på fem forskellige linjer: musik, teater, skrive, kunst og filosofi. Hver linje har i alt 20 underfag og Testrup Højskole kombinere den akademiske undervisning med aktiviteter som foredrag, temadage, workshops, teaterture, åbne debatter, museumsbesøg, kulturaftner og meget mere.

Som studerende på Testrup højskole kan du vælge at gå på Forårsskolen eller Efterårsskolen. Forårsskolen har en varighed på 20 uger, og Efterårsskolen har et forløb på 12 eller 16 uger. Alle ophold inkluderer en studietur til en europæisk storby.

Forårsskolen på 20 uger løber i 2009 fra 29. januar til 17. juni. Et ophold på et dobbeltværelse koster 32.000 kroner og 38.000 kroner for et enkeltværelse. Det bliver så reduceret til henholdsvis 16.000 kroner og 19.000 kroner under pit-stop.

Du kan se priserne for 16 og 12 ugers opholdene på Testrup Højskoles hjemmeside.

Besøg Testrup Højskole

Europa Højskolen ligger på en af de smukkeste øer i det danske øhav, Kalø. På Europa Højskolen er det faglige fokus på Europa og den globalisering som er fremherskende tendens i vores verden. Det betyder også, at du kan møde studerende med mange forskellige nationaliteter.

Fagene du kan følge på Europa Højskolen omfatter blandt andet politik, kultur, historie, journalistik, religion, engelsk, spansk, samt praktisk aktiviteter som mountainbike, hav-kajak og ridning på islandske heste.

Priserne for et ophold på Europa Højskolen varierer fra 28.000 kroner til 40.000 kroner - alt efter hvilket ophold du vælger, er der inkluderet en studierejse til en storby i Europa, Cuba eller USA. Du kan se de specifikke priser på Europa Højskolens hjemmeside og huske at trække 50 % fra.

Besøg Europa Højskolen

Vælger du at tage et højskole ophold via pit-stop, så skal du tage orlov fra universitetet for ikke at blive erklæret studie-inaktiv. Du skal henvende dig til studiekontoret på følgende:

STUDIEKONTORET
Fredrik Nielsens Vej 5
Aarhus Universitet
8000 Århus C.