Hjælp til at finde en studiebolig

Hjælp til at finde en studiebolig

Start i god tid!
Det kan være lidt af en jungle at finde et sted at bo inden studiestart, så du kan godt begynde at rubbe neglene og søge i god tid. I denne artikel vil vi hjælpe dig med at finde en bolig, når du starter på dit nye studie eller skal flytte i noget større. Artiklen omhandler tips til kollegier, lejeboliger og andelsboliger.

Vær grundig!
Når du bevæger dig ud på boligmarkedet er det vigtigt at holde tungen lige i munden. Som lejer er du i farenzonen for at blive fuppet af falske boligannoncer eller udlejere som kræver et tårnhøjt depositum eller husleje. Vi har lavet grundig research på bolig-tilbuddene i Danmark og har fundet de mest studenter-venlige måder at få fingrene i en studiebolig på – i slutningen af artiklen lister vi nogle tips og tricks du kan bruge i din boligsøgning.

Betalingsportaler?
Der findes et utal af betalings-portaler, der reklamerer med attraktive boliger og lave huslejer og alt lyder for godt til at være sandt – det er det nogle gange også. Problemet med disse boligportaler er, at det koster penge at få adgang til ejernes/udlejernes telefonnumre. I nogle tilfælde er der ingen respons på henvendelser og nogle gange er boligerne endda allerede udlejet.
En portal som de fleste kender, og har mange år på bagen er www.boligportal.dk. Dette er nok den bedste mulighed, hvis du er sent ude og mangler en bolig.  Boligportal.dk er en af de mest troværdige bolig portaler på markedet.
Du kan også finde en lang række udvalg af lejemål. Værelser, lejligheder, andelsboliger, forældrekøb mv. på www.boligdeal.dk.

Er du mere til et værelse eller en roommate kan vi anbefale dig, at besøge Findroommate.dk. De forbinder unge og studerende, som alle leder efter et værelse, eller har et ekstra et de vil leje ud. Findroommate.dk bryster sig også af, at bruge meget tid på at verificere de enkelte værelser, så du ikke bliver snydt.

Vi kan på StudenterGuiden derfor kun anbefale dig, at læse disse tips til boligsøgning, og iøvrigt være utrolig varsom med, hvad du melder dig til.

Kollegie - den oplagte mulighed
Er du studerende ved en uddannelsesinstitution i din by, så kan du med fordel søge et kollegieværelse. Kollegieværelse er ikke i liebhaver-klassen, men hyggelige boliger til en billig penge. Kollegier er også gode, da du møder andre studerende og udvikler venskaber og et godt netværk.

Vi har samlet et stort udvalg af kollegier i fem store universitetsbyer (København, Århus, Odense, Roskilde og Aalborg) som StudenterGuiden dækker – du kan følge dette link og få inspiration:

Studieboliger og Kollegier på Studenterguiden.dk

Gode råd til boligsøgning

Her kan du læse nogle gode råd du vil finde nyttige, når du bevæger dig ud i jagten på din nye studiebolig.

  • Når søger en bolig, så kan du med fordel bruge Facebook eller andre sociale tjenester til at nå ud i dit netværk.  Har man et netværk på blot nogle hundrede venner, som også har nogle hundrede venner, så kan man nå rigtig langt på denne måde. Selvfølgelig specielt, hvis man har et godt ry blandt sine venner og bekendte.
  • Læs lokalavisernes boligsektion og sørg for at ringe hurtigt på boligannoncerne – du er ikke den første.
  • Benyt de lokale kollegieboligselskaber eller andelsboligorganisationer, hvis du have en prisbillig bolig. Her kan du også regne med, at din udlejer ikke vil fuske med kontrakten eller din leje (dermed ikke sagt, at du ikke kan løbe ind dyre huslejer og højt depositum).
  • Hvis du overvejer at benytte en privat udlejer skal du være 100 % sikker på, at der ikke er fusk med kontrakten. Er det en større husleje kan det være relevant at få en professionel til at kigge nærmere på kontrakten. Du bør aldrig betale dit depositum kontant – det er et tydeligt tegn på fusk.
  • Inden du skriver under på din nye bolig kan det godt betale sig at tale med dine naboer, og forhøre dig om udlejeren. Du kan så få en ide om hvordan din udlejer behandler sine lejere, og især hvor hurtig vedkommende er til at udbrede skader og lign. Du kan finde flere gode råd her.
  • Når du er flyttet ind, er det først du bør gøre er at tage billeder af din lejlighed. Dine billeder er beviser på lejlighedens stand, når du flytter ind. Er der f. eks skader, skæve vinduer, gamle rør etc. Så kan private udlejere finde på at stille dig til ansvar, når du flytter ud. Med billeder af lejligheden på indflytningstidspunkt kan du dokumentere, at fejlene allerede var der, da du flyttede ind.
  • Finder du fejl i din lejlighed efter du er flyttet ind, så er det vigtigt at du gør udlejer opmærksom på det indenfor 14 dage.
  • Ellers anbefaler vi at du bruge din sunde fornuft og lader læse alt inden du skriver under på det. Forvent ikke at du får dit depositum tilbage, så lad være med at betale et skyhøjt depositum. Kig nøje på din husleje sammenlignet med antallet af kvadratmeter – mange private udlejere har en tendens til at tage alt for høje huslejer. Er det tilfældet, så kontakt huslejenævnet i din by via www.borger.dk

Her er et par links til gode boligportaler som du med fordel kan besøge inden du begynder at lede efter bolig:

- www.ungdomsboliger.dk har en stor guide til kollegier og ungdomsboliger i Danmark

- www.Boligdeal.dk her finder du et stort udvalg af lejemål. Værelser, lejligheder, andelsboliger, forældrekøb mv.

- www.boligportal.dk/ Danmarks største boligportal med mere end 100.000 annoner sidste år.

- www.lejerneslo.dk er din bedste ven på lejeboligmarkedet, hvor du kan finde alle love på området, samt guider til lejemarkedet

- www.bolig.dk er også en gratis boligportal, der er finansieret af reklamer.

- www.boligsurf.dk - boligportal med mere end 1.000 annoncer online.

http://www.boligoensker.dk/- få præcis den bolig du ønsker dig.

Held og lykke med din boligsøgning!

Har du et godt tip, hjemmeside eller lign. du mener vi skal undersøge, så send os gerne en mail på: kontakt@studenterguiden.dk