Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

Flytteguide

Flytteguide

Vores flytteguide er opbygget som en lille tjek-liste, hvor vi lister gode råd og tip til nye studerende som skal flytte og have styr på de praktiske ting.

1:
Først skal du finde en studiebolig og det kan være nemmere sagt end gjort. En del studerende har været forudseende og skrevet sig op ved et boligselskab eller kollegieselskab. Skal du flytte til en ny by, så har StudenterGuiden.dk samlet de bedste studieboliger og kollegier.
Find studieboliger

2:
Når du flytter til en ny studiebolig er det vigtigt at du huske at anmelde flytningen til din nye Kommune. Du kan anmelde flytning elektronisk over Internettet - det gør du nemt via BorgerService, hvor du skal bruge Digital Signatur eller Den Fælles Pinkode.
Anmeld flytning

3:
Du skal også huske at anmelde din flytning til Post Danmark, så din post bliver sendt til din nye adresse. Du kan melde flytningen elektronisk og det smarteste er at bestille en flyttemappe, hvor alle de relevante formularer til din nye adresse.
Bestil flyttemappe

4:
Efter du har fået din studiebolig, så skal du finde ud af om du kan få boligsikring. Langt de fleste kollegieværelser og lejligheder giver dig mulighed for at søge boligsikring. StudenterGuiden.dk har tidligere skrevet en guide til at søge boligsikring - læs mere her.
Søg boligsikring