Er du studerende, og har du brug for hjælp til at håndtere stress?
Cirka en ud af fem danskere lider af stress i en eller anden grad, så hvis du også lider af stress, er du ikke alene. Stress koster samfundet cirka 14 milliarder årligt, hvis man tæller sygedage, udgifter til sundvæsenet for tidlige dødsfald, og andre af den slags udgifter sammen.
Der findes mange typer og grader af stress og heldigvis kan mange af dem afhjælpes forholdsvis let, læs videre og se, om du kan blive hjulpet af de simple og nemme at følge råd, som der bliver foreslået i denne artikel.
For at undgå stress er det vigtigt at kende grunden til, at du får stress i første omgang. Indtil for ganske få år siden var en af de mest almindelige årsager til stress, at man ikke kunne nå at lave det man skulle.
For studerende var en af de største stressfaktorer, at man ikke kunne nå at lave sine lektier, enten fordi læreren, havde givet en for mange for, eller man havde udskudt dem til sidste øjeblik
Der er sikkert mange der stadig lider af den form for stress, og selv om den ikke er rar, er den heldigvis forholdsmæssig let at komme til livs. Du kender allerede svaret… Lav dine lektier i god tid, og skulle du alligevel på grund af uheldige omstændigheder komme bagefter en enkelt gang imellem, er det ikke det store problem.
Du vil opleve en smule stress i de situationer, men lidt stress en gang imellem er ikke usundt, tværtimod kan det hjælpe dig til at yde mere. Men skulle du opleve det, kan du få hjælp til stress som studerende hos Ungtilung.
En meget værre form for stress skyldtes det der kaldes FOMO, som står for ”fear of missing out”, som kan oversættes til ” angst for at gå glip af noget”.
Mennesker har altid lidt af FOMO, men det er blevet meget værre efter vi har fået sociale medier og mobiltelefoner.
Alle kender nogen der i mere eller mindre grad er så afhængige af deres mobiltelefon, at de ikke kan lægge den fra sig.
Uden at skulle komme nærmere ind på det her er den afhængighed noget firmaerne bag de sociale medier forsker meget i. De er interesserede i at brugerne skal blive afhængige af deres produkter, jo mere jo bedre.
Selv de fleste nok godt ved at det er usundt at sidde med sin mobil i hånden hele tiden, så kan de ikke lade være. På samme måde som misbrugere af stoffer og alkohol, er de er blevet afhængige, og kan ikke vente på at få deres næste ”fix”.
Selv om den umiddelbare bivirkning ved FOMO er stress, er der også andre mere alvorlige bivirkninger. Hvis stort set hele ens liv er hvad der foregår i telefonen, kan man nemt få en lidt fordrejet opfattelse af hverdagen.
Alle ved at rigtig mange, på de sociale medier, fremstiller sig selv og deres liv som mere glamourøst end det i virkeligheden er.
Hvis man sammenligner sig selv med de ”falske glansbilleder», som der er så mange af på de Sociale Medier, kan man nemt komme til at føle sig usikker på sig selv og dermed komme til at mangle selvværd.
Det er nemt at sige ”Læg telefonen fra dig og du vil få det meget bedre”. Det kan virke på de fleste, men der er nogle der er så afhængige, at de skal have professionel hjælp.
For at opsummere de to gode råd til at komme af med stress i hverdagen: Lav dine lektier til tiden, og lad telefonen blive i lommen. Du ved det godt :D