WinRAR gør dig til en mere effektiv og bedre sikret studerende

WinRAR gør dig til en mere effektiv og bedre sikret studerende

Som studerende sender og modtager man ofte filer i e-mails, over MSN, downloader programmer og mange andre filer. En smart ting i disse tilfælde er komprimering. Det betyder med andre ord, at du kan pakke flere filer sammen i "en kasse", så de fylder mindre. Det gør at du som modtager eller afsender af filen hurtigere får gennemført overførslen.

Ud over det smarte i, at filerne nu er samlet i én fil og fylder mindre, så kan du med en komprimeret WinRAR (.rar) fil faktisk også øge sikkerheden. Det kan du fordi .rar filer laves af programmet, WinRAR, der også kan kryptere de nedpakkede filer. Det kan være smart, hvis du sender nogle følsomme, eller ligefrem fortrolige filer, over e-mail eller MSN.

Sender du dem uden de er krypterede kan uvedkomne nemlig ganske let få adgang til dem, hvis de ønsker det. Men hvad skal der så til for at nedpakke og kryptere dine filer inden afsending? Først og fremmest skal både du og modtageren have WinRAR installeret. Og som bekendt skal man jo først downloade programmet, før det kan installeres. Du kan gratis downloade WinRAR her.

Når du har installeret WinRAR kan du blot højreklikke på den ønskede, eller de ønskede filer og vælge "Tilføj til arkiv". Så er filerne pakket og klar til afsending. Ønsker du også at kryptere må du åbne selve programmet, WinRAR, trække filerne ind og vælge "Udviddet" -> "Adgangskode". God fornøjelse med de lettere afsendinger, modtagelser og den højnede sikkerhed ved afsendelse af opgaver m.v.