Få set din økonomi efter

Få hjælp til din økonomi – brugere har i gennemsnit sparet kr. 5.000 pr. år.

  • Gratis & uforpligtende
  • Hurtigt svar
  • Hjalp fra start til slut
Ved at indhente tilbud, accepterer du vores betingelser

“Du får samtidig en bruger på Monera, hvor du løbende får gode råd til hvordan du sparer flere penge i din Økonomi.”

Ved at indhente tilbud, accepterer du vores betingelser

Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

Tips og tricks til A-kasser for studerende

Tips og tricks til A-kasser for studerende

Studenterguiden.dk præsenterer i samarbejde med FTF-A  denne guide til a-kasse området.

At være medlem af en kasse svarer til at tegne en forsikring. Med denne forsikring får du et økonomisk sikkerhedsnet, hvis du bliver ledig.

Der er 26 a-kasser i Danmark, der som udgangspunkt tilbyder det samme produkt - dagpenge. Hele dagpengeområdet er reguleret fra lovgivers side, og det betyder, at dagpengesatser og reglerne for tildeling af dagpenge er ens uafhængigt af hvilken a-kasse, du vælger.

I disse år udvider flere a-kasser dog deres produktportefølje og tilbyder deres medlemmer en lang række ekstra services og ydelser som f.eks. job- og karriererådgivning og tillægsforsikringer som et supplement til den økonomiske sikkerhed, som dagpengene giver.

Du skal derfor være opmærksom på, hvad din a-kasse tilbyder dig.

Få gratis medlemsskab som studerende

Flere a-kasser tilbyder gratis medlemsskab for studerende. Det betyder, at så længe du er i gang med din uddannelse, kan du trække på de services, som din a-kasse tilbyder, uden at du skal betale for det.

Hvis du har husket at melde dig ind i en a-kasse senest et år før studieafslutningen, har du desuden ret til at få dagpenge fra første dag efter studiet afsluttes.

Melder du dig ind senere end et år før afslutningen på dit studie men senest 14 dage efter studieafslutningen kan du få dagpenge en måned efter, du har forladt dit studie.     

Melder du dig først ind senere end 14 dage efter studieafslutningen mister du retten til dagpenge på dimittendvilkår. Det betyder, at du skal optages efter de almindelige regler og dermed være medlem af en a-kasse og have arbejde i mindst ét år for at optjene ret til dagpenge.

Vi anbefaler derfor, at du er god tid melder dig ind i en a-kasse.

Du kan læse mere om a-kasser ved dette link

Du kan se en komplet liste over a-kasser i Danmark ved dette link.

Oversigt over A-kasser i Danmark