Spiludvikling vinder frem som karrierevalg

Spiludvikling vinder frem som karrierevalg

Nogle industrier boomer, og hvis man vil sikre sig en god og givende fremtid, kan det være en god idé at vælge en karriere inden for en af de boomende industrier. Der er mange forskellige at vælge imellem, men en af de industrier, som for alvor er i fremgang, er gamingindustrien. Over alt i verden vokser antallet af online spillere, og det er godt nyt, hvis man ønsker at gøre karriere inden for gamingindustrien. Drømmer man om sådan en karriere, er der nok af spændende uddannelser at give sig i lag med.

En industri i rivende udvikling

Udviklingen står aldrig stille i gamingindustrien. Spillene bliver flere og flere inden for online casino, hvor farverige og temabaserede spillemaskiner dominerer markedet og lokker med titler som blandt andet ‘Olympus’ og ‘Book of Dead’. Ligeså kommer der flere og flere videospil til. Den seneste tid har blandt andet budt på titler som ‘Hogwarts Legacy’ og ‘Starfield’, mens spil som ‘Counter-strike: Global Offensive’ og ‘Leagues of Legends’ fortsat er udbredte og godt benyttede. Med al den aktivitet inden for de online spil er det ingen overraskelse, at der er brug for hænder og arbejdskraft i gamingindustrien. Og netop en karriere inden for online spil er blevet en populær vej at gå for mange. Uddannelserne og arbejdspladserne bliver flere og flere i feltet. 

 

Webdesign er en vej at gå

En af de veje mange vælger at gå, når de ønsker en karriere inden for online spil, baserer sig på webdesign. Som webdesigner tilrettelægger man hovedsageligt hjemmesider og brugerflader til multimedieprogrammer, og netop det er noget, der giver mening, når det kommer til de online spil.  Foto, lyd, grafik, animation og tekst er alle elementer, som en webdesigner lærer at mestre, og netop disse elementer er det vigtigt at have styr på, når man ønsker at udvikle online spil. Når man vælger en karriere som webdesigner, kan man selvfølgelig også bevæge sig andre veje. Jobs i reklame- og kommunikationsbranchen er andre muligheder, når man vælger at læse webdesign. HUM-TEK er en anden uddannelse, som giver en mange af de samme kompetencer, som man kender fra webdesign. Denne uddannelse udbydes af Roskilde Universitet og er et studie, som sætter fokus på både mennesker, design og teknologi og sammenspillet imellem.

 

Specifikke uddannelser i feltet spirer frem

Teknologiens verden kan være et spændende sted at befinde sig, især når denne verden byder på udvikling af fremtidens spil.

 

Fra de lidt bredere uddannelser og videre til de mere specifikke. Som sagt bliver uddannelserne flere og flere inden for udviklingen af de online spil, og mange af disse uddannelser fokuserer helt og holdent på spiludvikling. For eksempel kan man hos IT-Universitetet i København tage sig en Kandidat i Spil, hvorom fokus er på at gøre en i stand til at udvikle fremtidens spil og bringe nyt og spændende indhold til bordet. På uddannelsen vælger man mellem to spor; det ene retter fokus mod SpilTeknologi, mens det andet centrerer sig om SpilDesign. Ligeledes kan man hos Vallekilde Højskole kaste sig over Spiludvikling, og her få kompetencer, som på sigt gør en i stand til at udvikle sine egne spil. Ikke mindst kan man overveje en bachelor som civilingeniør i spiludvikling og læringsteknologi. Sidstnævnte uddannelse kombinerer spiludvikling og interaktionsteknologi.

 

Der er altså nok at give sig i kast med, hvis man drømmer om at gøre karriere inden for de online spil og deri være med til at sætte sit præg på fremtiden. En ting er i hvert fald sikkert; de online spil er i en rivende og positiv udvikling - både udbuddet og efterspørgslen på spil bliver større og større, og det betyder, at der er behov for gode, kyndige hænder i feltet. Det sværeste bliver næsten at vælge, hvilken en af de mange spændende uddannelser, man vil forsøge sig med.