Spar penge på abonnementer og forsikringer

Spar penge på abonnementer og forsikringer

Kan du med hånden på hjertet sige, at du har fuldt ud styr på dine abonnementer og forsikringer? Hvis du svarer ja til dette spørgsmål, så gør lige dig selv den tjeneste at tænke over, hvor længe det er siden, du sidst gennemgik dine abonnementer og forsikringer.

Der kan virkelig være penge at spare, hvis du jævnligt tjekker dem igennem. Gør det gerne til en vane at gennemgå dine abonnementer og forsikringer mindst en gang om året. Der vil sandsynligvis være nogle, som du ikke længere bruger, eller som du kan finde et billigere alternativ til – også uden at bruge al for meget tid på det. 

I denne artikel kan du få hjælp til, hvordan du sparer penge på abonnementer og forsikringer

 

 

Internetabonnement

Internet kan være svært at leve uden. Derfor har mange en eller anden form for abonnement på internet, så de kan komme online i deres hjem.

Internetabonnementer er en af de faste udgifter, der er værd at tjekke af og til, for her kan der være gode penge at spare – også uden at du behøver at gå på kompromis med hastighed, data osv. 

(Det skal siges, at mange, der bor på kollegie, betaler deres bredbåndsabonnement over deres husleje. De kan således ikke skifte abonnement, og må nøjes med at få glæde af nogle af de andre sparetips.) 

Der er store prisforskelle på internetabonnementer – men der er også store forskelle på, hvad man får for pengene, så man skal ikke bare tage det første det bedste, da det ikke er sikkert, at det lever op til ens behov.

Som du kan se her, er der ud fra den cirka samme pris stor forskel på den hastighed, forskellige firmaer tilbyder. Derfor er det vigtigt, at du som minimum både tjekker pris og hastighed. 

I forhold til hastighed skal du selvfølgelig vide, hvor meget du har behov for, inden du opretter et abonnement.

Abonnementet skal jo gerne passe til dit forbrug.

Er du sådan en, der streamer en hel masse, eller bruger du kun internettet til at tjekke mails? Det gør en forskel.

Her er et værktøj, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget hastighed du har brug for.

Herefter skal der ikke mange klik på nettet til at finde ud af, hvilke abonnementer med den ønskede hastighed du kan få, og hvad de koster – og så er det bare med at vælge.

På den måde kommer du ikke til at betale for en masse hastighed, som du slet ikke bruger. Du får det abonnement, der passer bedst til dig – og ovenikøbet til den billigste pris. 

Og husk: Det koster kun lidt mere at få lidt mere hastighed, men hvis du ikke har brug for det lidt mere, er det jo spild af penge.

 

Styresystemer

Internet alene gør det ikke, man skal også have et styresystem, så her er lige et bonus sparetip.

Et styresystem kan man betale for og få et af de mere kendte systemer, eller man kan få det gratis.

Når man prøver at spare penge er gratisglæder godt – også selvom et nyt styresystem kræver, at man lige skal lære det at kende, men det gør sjældent noget, når det er gratis. 

Linux er et gratis alternativ til de kendte styresystemer og en måde for dig at spare lidt ekstra penge. 

 

Telefonabonnementer

Telefonselskaberne finder hele tiden på noget nyt, så dit telefonabonnement bør du bestemt også tjekke igennem en gang i mellem.

Ligesom med internettet er der også her store forskelle på, hvad man kan få for pengene, og man kan derfor spare en del penge, hvis man gider bruge en smule tid på at kigge markedet igennem.

Igen skal du selvfølgelig være bevidst om dit behov: Har du brug for meget tale eller meget data eller begge dele. Led så efter abonnementer, der passer til dit behov. 

Igen skal du være opmærksom på fælden fra før: Det koster kun lidt at få lidt mere, men hvis du ikke bruger det, er det penge lige ud af vinduet. 

Noget andet, du skal være opmærksom på, er, at du i nogle abonnementer får ekstra goder med. Hvis det er noget, som du alligevel skal have, kan det være værd at undersøge, om det kan betale sig at få det med i dit mobilabonnement.

 

Andre abonnementer

Har du både brug for et abonnement til Netflix, HBO og Viaplay samt den store TV-pakke. Har du brug for flere abonnementer på diverse blade, bøger og lydbøger?

Disse abonnementer er typisk så billige, at man ikke regner det for noget i budgettet, men hvis man har flere af dem, kan det hurtigt løbe op i nogle hundrede kroner om måneden.

Rådet er derfor det samme som før: Overvej, hvad du har brug for!

Start med at få et overblik over, hvilke abonnementer du har og sorter så ud i dem, som du ikke har behov for.

Måske du ovenikøbet har abonnementer, som du har glemt alt om, men som du stadig betaler til. 

Tip: Hvis du er glad for e-bøger og lydbøger, kan du låne dem gratis gennem biblioteket

Generelt når det kommer til abonnementer: Undersøg hvad du har, få et overblik og afmeld dem, du ikke har behov for. 

Et berømt eksempel er fitness-abonnementer: Mange har dem og betaler til dem uden at bruge abonnementet. Hvis du ikke bruger det, meld dig ud! Du kan altid melde dig ind igen, hvis motivationen kommer tilbage.

Tip: Hvis du rent faktisk bruger dit fitnesscenter, kan det være værd at undersøge, om din uddannelsesinstitution eller dit arbejde har et træningslokale. Det vil nemlig typisk være billige end andre fitnesscentre, så der kan være penge at spare.

 

Forsikringer

Det samme gælder for forsikringer som for abonnementer: Overvej dit behov og undersøg markedet! 

Abonnementer er ikke det eneste sted, hvor udvalget er stort, for det gælder bestemt også for forsikringer. Det kan være lidt af en jungle, men ligesom med abonnementerne kan der også her være penge at spare, og det kan derfor godt betale sig at bruge lidt tid på at undersøge markedet, så du ikke kommer til at betale overpris – og samtidig får det, der dækker dit behov. 

Tip: Hvis du er medlem af en fagforening, kan det godt betale sig at undersøge, om de har et godt tilbud på forsikringer. Det kan nemlig være billigere at tegne forsikring gennem dem end direkte gennem et forsikringsselskab. 

Det er godt at kunne spare på sine forsikringer, men man bør bestemt ikke spare sine forsikringer helt væk – også selv det selvfølgelig vil være det billigste.

Forsikringer er vigtige at have, men ligesom med alt andet skal man selvfølgelig ikke betale overpris for dem.