Skærp din koncentrationsevne

Skærp din koncentrationsevne

At være studerende kræver meget af din koncentrationsevne og opmærksomhed. Lange dage fuldt med forelæsninger og tonsvis af fagligt input, kan resultere i information-overload med hovedpine og træthed til følge.

Heldigvis er koncentrationsevne og opmærksomhed noget du kan træne og udvikle, så du bedre er disponeret for at modtage information og viden i større mængder. Det handler om at træne sin bevidsthed og tankegang, så du undgår hurtig træthed og nemmere kan absorbere viden og træffe de rette beslutninger. Et af værktøjerne til at træne din koncentrationsevne og opmærksomhed hedder Mindfulness.

Mindfulness:
Mindfulness handler om at være fuldt tilstede, samtidigt med at filosofien træner opmærksomhed, nærvær og tilstedeværelse. Mindfulness har rødder i buddhistisk tænkning og meditation, og er udsprunget af den indiske meditationsform Vipassana som oversat betyder: At se virkeligheden som den er. Mindfulness er, at være fuldt til stede i netop dette øjeblik. At have alle sanser åbne, at være fuldt opmærksom på alle tanker, følelser og sanseindtryk. Uden bedømmelse. Øjeblik for øjeblik. Uden at forholde sig analyserende eller kritisk til det, du oplever. At praktisere mindfulness på denne måde, gør det muligt at udvikle sit nærvær, så det aktuelle øjeblik sanses og accepteres præcis som det er, uden forbehold. At kunne være til stede i nuet kræver derfor, at du træner din opmærksomhed gennem mindfulness, så du ikke blot automatisk vandrer af sted med tankernes evige bevægelse mellem fortid og fremtid. I planlægning, angst eller bekymring over fremtiden eller i nostalgi eller grublen over fortiden.

Nærvær:
Ved at træne dit nærvær gennem mindfulness, kan du blive mere bevidst om, hvad der tager dig bort fra nuet og således også træne at komme tilbage til øjeblikket. Denne bevidsthed vil åbne for nye muligheder i dit liv. Når du hviler i afslappet nærvær, responderer du fra et mere åbent og afklaret sted. Det bliver nemmere at træffe de rigtige beslutninger, lytte og tro på dig selv, din intuition og handle i overensstemmelse med dit eget flow. Du kan sige at mindfulness handler om at være til stede med nærvær, mere end at huske et regelsæt om hvordan det skal foregå. Synes du Mindfulness lyder spændende, så kan læse meget mere om Mindfulness her:

Mindfulness