Skab en følelse af hjem med fede plakater til unge

Skab en følelse af hjem med fede plakater til unge

Når du starter på studie, hænger det også sammen med flytning. Du skal til at lave til eget ”home away from home”. Kollegie, studielejlighed eller bare et lejet værelse i byen er lig med masser af sommerfugle og frihed. Men ikke ret meget guld at indrette for.

Med en sparsomt møbleret og anonymt indrettet studielejlighed kan det være svært at skabe den hyggelige atmosfære, hvor det føles sådan rigtigt som hjemme. Her kommer plakater dig til undsætning. Plakater til hjemmet er billige, moderne og superfede. Hvad mere skal du bruge, når du indretter på budget? Smukke vægdekorationer kan nemlig gøre det ud for det, du føler, der mangler i indretningen. Men andre ord kan plakater løfte et tomt rum og forvandle det fra fire vægge til det sted, hvor kaffen er bedst under dynen på sofaen med en bog i hånden.

 

Budgetvenlige vægdekorationer

En af de største fordele ved at dekorere med plakater er, at de er en dejlig prisvenlig løsning – den slags du bedst kan lide i slutningen af SU’en. Og du går ikke tomhændet hjem, for i det bugnende udvalg gemmer der sig med garanti også noget, der taler til dig. Men er det ikke det samme, jeg finder alle steder, spørger du måske. Og jo, mange butikker har de samme motiver. Men så er der også de lidt mindre steder, hvor man selv designer og illustrerer plakaterne. Det betyder, at du sagtens kan finde unikke kunstplakater, uden at skulle bruge weekenderne på et loppemarked i regnvejr.

 

Billig indramning

Mens plakater i sig selv fås til billige penge, kan indramning af dem godt gøre lidt mere ondt på tegnebogen. Men der er flere budgetvenlige måder at indramme dine plakater på, der stadigvæk giver dig et stilfuldt resultat. En mulighed er at købe simple rammer i supermarkeder eller IKEA. Dem kan du eventuelt male i en farve, der passer til dit temperament og din øvrige indretning. Du kan også lede efter brugte trærammer på i genbrugsbutikker og give dem nyt liv med en frisk maling eller en let slibning. Hvis du ønsker en mere afslappet og bohemeagtig stil, kan du også vælge at hænge dine plakater op med eksempelvis plakatlister.

 

Gallerivæg hjemme i stuen

Når du fundet din poster store, samlet dine plakater og indrammet dem på budget, er det tid til at skabe dit eget personlige galleri. Leg med forskellige layouts og arrangér dine plakater på en måde, du kan mærke i maven. Du kan gå efter en symmetrisk opstilling med lige meget afstand mellem plakaterne eller eksperimentere med en mere tilfældig opsætning. Uanset hvad du vælger, er det vigtigste at skabe et look, hvis tegninger og illustrationer gør dig glad hver dag.

 

Med plakater som dit hemmelige spice kan du forvandle dit værelse – ude eller hjemme – fra ”tja” til ”wow”, fyldt med din egen stil. Den lærer du nemlig mere om, når du skal vælge farver, mønstre, streger, stile og former. Og det er faktisk ret sjovt. Så glæd dig til at blive klogere på dig selv.