Sådan finder du den rigtige uddannelse

Sådan finder du den rigtige uddannelse

Annonce

 

Fremtiden kan for de fleste unge synes uoverskueligt. Udvalget af uddannelser i Danmark er mange, hvilket blot gør valget sværere at træffe. Det er ikke kun valget om en gymnasial -eller erhvervsuddannelse, du skal tage. Det er målet man langsomt skal spore sig ind på, da disse er grundstenene for en eventuel videregående uddannelse.

Find noget som interesserer dig

Når du skal træffe valget, er det vigtigt at tænke langsigtet. Du skal arbejde i mange år og derfor er det vigtigt, at du ender med at beskæftige dig med noget, som interesserer dig og giver dig mulighed for udvikling. Elsker du dybdegående analyser, teorier og skolemiljøet i et klasselokale? Så er det den gymnasiale ungdomsuddannelse du skal søge ind på. Er du derimod ikke bogligt anlagt og elsker at bruge dine hænder? Så er en erhvervsuddannelse noget for dig. Du kan begynde allerede efter 9. klasse med en gennemsnitskarakter på 02 i dansk og matematik. En erhvervsuddannelse er en uddannelse med løn, da det skildrer mellem skolegang og erhvervspraktikker.

Undersøg fremtidsmulighederne

Når du skal vælge uddannelse, er det vigtigt at undersøge fremtidsmulighederne. Det er bedst, således du ikke uddanner dig direkte ind i arbejdsløshed. Uddannelse med løn og praktik giver dig en unik mulighed for at prøve det rigtige erhvervsliv af inden du skal stå på egne ben. Jobsikkerheden på erhvervsuddannelserne er stor, da der altid er brug for praktikere ude i erhvervslivet. Om du vil være frisør, tømrer, smed eller noget helt fjerde, så får du under praktikken mulighed for at gøre et godt indtryk og få en god anbefaling med til din videre jobsøgning efter endt uddannelse.