Få set din økonomi efter

Få hjælp til din økonomi – brugere har i gennemsnit sparet kr. 5.000 pr. år.

  • Gratis & uforpligtende
  • Hurtigt svar
  • Hjalp fra start til slut
Ved at indhente tilbud, accepterer du vores betingelser

“Du får samtidig en bruger på Monera, hvor du løbende får gode råd til hvordan du sparer flere penge i din Økonomi.”

Ved at indhente tilbud, accepterer du vores betingelser

Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

Oversigt over A-kasser

Oversigt over A-kasser

Som studerende er det en rigtig god ide at melde sig ind i en a-kasse. Medlemsskabet giver dig ret til dagpenge, hvis ikke du får job efter endt uddannelse. Derudover tilbyder flere a-kasser job- og karriererådgivning m.m. til deres medlemmer – også til dig som studerende.  

Du skal være opmærksom på, at hvis du skal have dagpenge fra dag ét efter endt uddannelse skal du melde dig ind i en a-kasse senest 1 år før du afslutter din uddannelse. Ellers kan du tidligst få dagpenge en måned efter studieafslutningen.

I Danmark er der 26 a-kasser. De henvender sig til forskellige fagområder. Vi giver dig her en kort introduktion til de forskellige a-kasser. Nedestående er en liste i alfabetisk rækkefølge: (Vær opmærksom på at visse a-kasser kun er åbne for bestemte faggrupper)


Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles-Arbejdsløshedskasse –FTF-A

FTF-A blev oprettet i 1976 som en fagligt afgrænset og partipolitisk neutral a-kasse inden for hovedorganisationen FTF's område. Navnet FTF-A står for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles-Arbejdsløshedskasse.

Omkring 80 faglige organisationer anbefaler FTF-A til deres medlemmer. de kender de pågældende organisationers faglige område og arbejder tæt sammen om at give organisationerne og deres omkring 137.000 medlemmer den bedst mulige rådgivning.Læs mere på deres hjemmeside.

Akademikernes

Akademikernes er landets suverænt største a-kasse for akademikere – og resultatet af fusionen mellem AAK og IAK.

De 180.000 medlemmer tilbydes rådgivning fra kontorer i Aalborg, Aarhus, Odense, København og snart også Esbjerg. Akademikernes samarbejder med 22 faglige organisationer.

Prøv a-kassen, der vil mest og koster mindst.Læs mere på deres hjemmeside.

Arbejdsløshedskassernes Samvirke

Arbejdsløshedskassernes Samvirke (AK-Samvirke) er ikke som sådan en regulær A-kasse, men en brancheorganisation for 26 statsanerkendte arbejdsløshedskasser i Danmark. Læs mere på deres hjemmeside.

Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog

AJKS er A-kassen der er primært henvendt til formidlernes. AJKS’ medlemmer tæller både selvstændige, freelancere, fastansatte og chefer i medie- og kommunikationsbranchen.
Læs mere på deres hjemmeside.

Arbejdsløshedskassen STA/Min A-Kasse

Min A-kasse hed tidligere STA og er en tværfaglig a-kasse. Dvs. At A kassens medlemmer kan være både lønmodtagere uanset branche og uddannelse.
Læs mere på deres hjemmeside.

ASE

ASE er bedst kendt for at være A-kassen for selvstændige, men der er dog også adgang for lønmodtagere. ASE er uafhængig fri for politik og religion. Læs mere på deres hjemmeside.

Business Danmarks A-kasse

Business Danmark er en fagforening og a-kasse som specialiserer sig inden for salg, marketing, rådgivning – eller mere generelt business spe

Det er gratis at være studerende medlem, og efterfølgende som betalende medlem koster A-kassen 424 kr./måned og Fagforeningen 140 kr./måned (70 kr. de første 6 måneder som nyuddannet).
Læs mere på deres hjemmeside.

Byggefagenes Arbejdsløshedskasse

Byggefagenes Arbejdsløshedskasse er A-kasse for Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet, Fiskernes Forbund og Dansk Artist Forbund. A-kassen er således kun åben for visse faggrupper Læs mere på deres hjemmeside.

Børne- og Ungdomspædagogernes Landsdækkende Arbejdsløshedskasse (BUPL-A)

60.000 pædagoger og klubfolk inden for daginstitutions- og klubområdet er medlem af Børne- og Ungdomspædagogernes Landsdækkende Arbejdsløshedskasse (BUPL-A). A-kassen er kun åben for visse faggrupper. Læs mere på deres hjemmeside.

CA A-kasse

Størstedelen af CA's medlemmer arbejder med ledelse, økonomi, finans, marketing, kommunikation, IT, HR eller lign. - kort sagt "business". Deres mere end 47.000 medlemmer får tilbud om kurser, rådgivning, netværksgrupper m.m.  Læs mere på deres hjemmeside.

DANA Arbejdsløshedskasse for selvstændige

DANAs målgruppe er de selvstændige. De står som specialister i de udfordringer, man som iværksætter møder i sin dagligdag.
Læs mere på deres hjemmeside.

Danske Lønmodtageres Arbejdsløshedskasse (DLA), Det Faglige Hus

Det Faglige Hus er en sammenslutning af fire fagforeninger og en A-kasse. Det Faglige hus’ a-kasse er åben for alle lønmodtagere og selvstændige.
Læs mere på deres hjemmeside.

Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse

DSA er en arbejdsløshedskasse, som kun optager og servicerer bioanalytikere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, jordemødre, radiografer og sygeplejersker. A-kassen er kun åben for visse faggrupper.
Læs mere på deres hjemmeside.

El-Fagets Arbejdsløshedskasse

Ca. 23.000 er medlem af El-fagets arbejdsløshedskasse, der er målrettet mod lønmodtagere og selvstændige inden for elbranchen. A-kassen er kun åben for visse faggrupper.
Læs mere på deres hjemmeside.

Faglig Fælles A-kasse – 3F

Fagligt Fællesforbund også kaldet 3F er landets største fagforbund. 3F er specielt henvendt til lønmodtagere. A-kassen er kun åben for visse faggrupper. Læs mere på deres hjemmeside.

FOA – Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Er først og fremmest en A-kasse der er henvendt til arbejdere der er ansat i kommuner og regioner. Herunder bl.a. arbejdsgrupper som: rengøringspersonale, buschauffører, plejepersonale, brandmænd og meget mere.
Læs mere på deres hjemmeside.

Frie Funktionærers Arbejdsløshedskasse

Frie Funktionærers a-kasse er en tværfaglig a-kasse, der optager lønmodtagere inden for alle fagområder. A-kassen er kendt som markedsførende inden for individuel rådgivning og service.
Læs mere på deres hjemmeside.

Funktionærernes og Servicefagenes Arbejdsløshedskasse

Funktionærernes og Servicefagenes Arbejdsløshedskasse er en A-kasse for Funktionærforbundet – Serviceforbundets medlemsgrupper (samt brugsuddelerne). A-kassen er kun åben for visse faggrupper.
Læs mere på deres hjemmeside.

Fødevareforbundet NNF´s Arbejdsløshedskasse

Fødevareforbundet NNF organiserer ansatte inden for brancherne: bager, slagter, mejeri, sukker- og chokoladeindustrien samt tobaksindustrien. A-kassen er kun åben for visse faggrupper.
Læs mere på deres hjemmeside.

HK/Danmark

Du skal have arbejde som lønmodtager, drive selvstændig virksomhed eller gennemført en erhvervsmæssig uddannelse på mindst 18 måneder for at blive medlem af HK. A-kassen er kun åben for visse faggrupper. Læs mere på deres hjemmeside.

Krifa

Kristelig Fagbevægelse er landets 3. største A-kasse. Vi hjælper dig uanset dit fagområde og har favorable vilkår for dig, mens du er under uddannelse.  Læs mere på deres hjemmeside.

Ledernes Arbejdsløshedskasse

Ledernes A-kasse er åben for alle, men det er specielt en fordel for dig, hvis du er leder eller særligt betroet medarbejder. Lederne er nemlig en interesseorganisation og en A-kasse, der sætter ledere og ledelse på dagsordenen. Læs mere på deres hjemmeside.

Lærernes a-kasse – dlf/a

Lærernes A-kasse er for lærere i folkeskolen, ved de Frie Grundskoler, efterskolerne, på AMU-centre, produktionshøjskoler, institutioner for specialundervisning for voksne, ved social- og sundhedsskolerne, ved husholdnings- og håndarbejdsskolerne samt formidlerne og voksen- og ungdomsundervisere. A-kassen er kun åben for visse faggrupper.
Læs mere på deres hjemmeside.

Magistrenes Arbejdsløshedskasse (MA)

MA er A-kassen, der fokuserer på dig med en videregående uddannelse.  MA har rådgivet akademikere siden 1974 – og vi  er den største a-kasse for humaister og scient’er , og blandt medlemmerne finder du store grupper inden for  it, kommunikation, sundhed, samfundsvidenskab, psykologi og pædagogik. Læs mere på deres hjemmeside.

Metalarbejdernes Arbejdsløshedskasse – Dansk Metal

Metal A-kasse er for dig med en faglig uddannelse inden for metalområdet. A-kassen er således kun åben for visse faggrupper. Læs mere på deres hjemmeside.

Prosa og Merkonomernes Arbejdsløshedskasse

PROSA er det eneste fagforbund udelukkende for it-professionelle. Derfor har de ekspertise i de udfordringer, du som it-professionel møder i din karriere.
Læs mere på deres hjemmeside.

Socialpædagogernes Landsdækkende Arbejdsløshedskasse

Socialpædagogernes A-kasse og fagforening er det rigtige valg for socialpædagoger, familieplejere, ledere, forstandere, medhjælpere og håndværkere inden for det socialpædagogiske område
Læs mere på deres hjemmeside.

Teknikernes Arbejdsløshedskasse

Teknikernes A-kasse har omkring 29.000 medlemmer, og er en A-kasse, der er specialiseret for medlemmer der arbejder kreativt som konstruktører, designere eller teknikere. A-kassen er kun åben for visse faggrupper. Læs mere på deres hjemmeside.

Træ-Industri-Byg´s Arbejdsløshedskasse

A-kasse inden for disse områder:Tømrere, snedkere, træindustriarbejdere og andre mindre håndværksfag er blandt medlemmerne af TIB. A-kassen er kun åben for visse faggrupper.
Læs mere på deres hjemmeside.

Få flere gode tips og tricks til a kasser her.

Oversigt over A-kasser i Danmark