Kløften festival - En hyggelig festival midt i byen

Kløften festival - En hyggelig festival midt i byen

Kløften Festival danner rammen om en større begivenhed i hele Sønderjylland. Det er en festival for hele familien. Når festivalen er slut og regnskabet gøres op, så deler Kløften festival ud af sit overskud til foreninger i Haderslev kommune hvor festivalen hører hjemme.

 

Geografi, transport og overnatning:

Kløften er placeret inde midt i Haderslev by og strækker sig langs med Christiansfeldvej. Der er fem scener og et stort børneområde. Det er ikke muligt at overnatte på selve festivalen, men der er en shuttlebus der kører mellem festivalpladsen og campingpladsen. Kløften Festival har lavet et samarbejde med Danhostel Haderslev og Haderslev Camping. På campingpladsen kan du overnatte i smukke omgivelser lige ned til Haderslev Dam uden at det koster en bondegård. På Danhostel er der mange forskellige størrelser værelser at vælge imellem. Hvis du skal sikre dig et værelse til festivalen og du ikke kender nogen i byen, så er det en god ide at være ude i god tid.

Derudover har Kløften Festival reserveret 10 luksushytter med plads til 6 personer pr hytte. Kommer du med egen campingvogn eller et større telt, kan du overnatte på almindelige campistvilkår. Er du derimod mere til fest og ballade så er der også plads til det på Camp-festival-pladsen. Du behøver kun at tage dit telt, din sovepose og noget skiftetøj med. Du kan købe morgenmad på campingpladsen i form af rundstykker og juice, samt grillpølser og fadøl eller vand.

På campingpladsen har du mulighed for at grille, leje kanoer eller komme på nettet, hvis du savner det.

Shuttlebusserne til festivalpladsen kører hver halve time.

Handicappede og børn:

Der er selvfølgelig også mulighed for at komme på festival selvom du er i kørestol eller lignende. Du kan endda medbringe en hjælper gratis. Skal du have skiftet hjælper i løbet af festivalen kan det også lade sig gøre.Du skal blot huske at tilmelde dig til festivalen inden 10. juni 2016. Der er desuden et podie placeret ved Store Scenen til Handicappede lige ved siden af artisternes merchandise boder.

Der er desuden indført et ungearmbånd til dem der er under 18 år. Det er for at holde alkohollovgivningen i hævd. Det er ikke muligt at købe alkohol for personer under 18 år.

Børn i alderen 0-6 år har gratis adgang ifølge en voksen. Fra 7 år og op skal de have billet der ombyttes til armbånd.

Mad og drikke:

Der er mange handelsboder og madboder på festivalen, som hvert år danner rammen om den gode atmosfære. Da Kløften har sørget for det hele skal du ikke taget mad- og drikkevarer med ind på festivalpladsen. Salget i boderne er med til at få festivalen til at løbe rundt og forhåbentlig også give et overskud, så foreningslivet i byen kan få glæde af det. Så du støtter ikke bare festivalen men hele byens blomstrende kulturliv.

Nogle af de faste boder er Pubben, Ølstedet, Kaffebaren, Barbarbar, Teltscenen og HG-Teltet, Ernies Ecke og Appelsinbar. På sidstnævnte bar kan du både få juice med og uden vodka, så hvis du ikke passer på er du nok ikke helt appelsinfri når du forlader baren.

Teltscenen har desuden livemusik fra egen scene, samt mulighed for at sidde både inde i teltet og udenfor i det strålende vejr.

5 gode råd

-          Det er muligt at få opbevaret dine ting i garderoben. Det kan være at du har taget en paraply for meget med, eller du ikke gider rende rundt med din rygsæk. Smid den af i garderoben og hent den igen inden garderoben lukker kl. henholdsvis 01.00 torsdag og 02.00 fredag og lørdag.

-          Hvis du er blevet væk fra din familie eller venner og du ikke har noget strøm på din telefon, eller du har mistet den, så gå hen til Infoteltet. Det er godt at aftale at bruge det som mødested, hvis I bliver væk fra hinanden. Der er en tavle du kan skrive beskeder på, så andre kan se at du har været der eller hvor du er gået hen.

-          I stedet for at medbringe selfiestænger, så få en anden person til at tage et billede af dig og dine venner. Det er også en god gammeldags måde at komme i kontakt med andre på. Og i Sønderjylland er de så gæstfri at de gerne tager et billede eller to af dig og din familie.

-          Du skal lade hunden blive derhjemme, ligesom du heller ikke må tage våben med af nogen art.

-          Til gengæld må du gerne tage en klapstol med. Nogle gange trænger man til et lille hvil, også selvom det er ens yndlingsband. Og hvis det er regnvejr, eller har været det, så er det ikke det fedeste at sætte sig på jorden.

Musikken på festivalen:

Selvom Kløften festival ligger i hyggelige omgivelser, langt væk fra de fleste større byer, og selvom der kun er plads til 8.500 gæster på festivalen, så er der konstant musik til alle festivalgængere. Der er fem scener fordelt på hele pladsen, hvor der mindst er to koncerter i gang hele tiden.

Når du kommer ind fra den sydlige indgang kommer du først til Pub-scenen. Det er her de mere folk- og bluesprægede bands spiller så som Dicte, Mathilde Falch, Tom Donovan og Ester Brohus. Går du videre ind på pladsen kommer du til Teltscenen. Her spiller bands som Baal, The Blue Van og Phlake. Kommer du ind fra den nordlige indgang, så kommer du lige ind til Bakkescenen. Her er det 80’erne og moderne musik, der præger billedet. Her kan du opleve Shaka Loveless, Saybia, Gilli, Beth Hart og sidst min absolut ikke mindst: Johnny Madsen!

Hvis du bevæger dig mod syd fra Bakkescenen kommer du forbi Den Smalle Scene. Her er kun musik fredag og lørdag. Til gengæld er det også helt til lukketid. Den Smalle Scene har de lidt mere skæve og alternative bands som TooManyLeftHands, Mellemblond og Girls in Airports.

I midten af hele festivalpladsen ligger Store Scene. Omgivet af masser af ølboder og spisesteder finder de største navne i dansk musik plads her, med mindre du er mere fan af en af de tidligere nævnte eller nogle af de mange andre navne der spiller. På Store Scenen spiller blandt andet: Lars Lilholt, Kim Larsen, Lis Sørensen, Gnags, Danser med Drenge og D.A.D.

Og DAD slutter selvfølgelig festen af kl. 01.00 lørdag nat.

Sikkerhed:

Når så mange mennesker skal ud og ind og rundt på en festivalplads, så er det vigtigt at det kan foregå så der er plads til alle. Der er selvfølgelig hegn hele vejen rundt og ved scenerne. Derudover er der samaritter i den ene ende af festivalpladsen ved Teltscenen.

Se en oversigt over festivalpladsen her.