Fix din bil selv, og spar mange penge

Fix din bil selv, og spar mange penge

Annonce

 

Flere og flere unge har deres egen bil, og en SU eller lærlingeløn er ikke længere en forhindring for at blive bilejer. Engang var cyklen og den offentlige transport de studerendes foretrukne transportmidler, men de senere år har flere og flere unge under 25 år investeret i en ny bil. Det hænger blandt andet sammen med, at størstedelen af alle danske familier har minimum én bil i husstanden, og det er for mange svært at forestille sig et liv uden en bil. Vi er simpelthen blevet så vant til hele tiden at have en bil til rådighed, at det er svært at vænne sig af med denne vane, når man flytter hjemmefra.

 

Men det kan være en dyr affære at være bilejer – især som studerende! Der skal bruges penge på både forsikring, billån, skiftning af dæk, syn, vægtafgift, uforudsete reparationer og værkstedsbesøg. Mange af udgifterne er nødvendige, hvis man skal være bilejer i Danmark, men de mindre reparationer er noget, du kan spare mange penge på ved at gøre selv.

Du behøver ikke være mekanikeruddannet for at kunne fixe de mindre reparationer selv, du skal blot have en smule styr på biler og motorer, være ferm med hænderne og have teknisk forståelse. Det er selvfølgelig ikke alle opgaver, man kan klare selv, så du undgår nok ikke helt et besøg hos bilværkstedet i ny og næ, for en professionel mekaniker kan man ikke undvære. Men mange af de mindre opgaver på din bil kan du klare helt selv. Eksempelvis kan du selv skifte vinter- og sommerdæk, og der findes mange andre småopgaver på bilen, som ikke kræver lovpligtig mekanikerarbejde.

 

Hvis du giver dig i kast med at udføre reparationerne på din bil selv, har du naturligvis brug for korrekte reservedele og værktøjer, men det er der heldigvis råd for. Mange steder på nettet kan du finde alt det nødvendige udstyr til gør-det-selv-bilreparation til rimelige priser. Vær sikker på, at det udstyr, du køber, er godkendt og passer til netop din bil. Når du har skaffet det rette udstyr, skal du være sikker på, hvordan du udfører arbejdet på den rigtige måde. Det er vigtigt, at dit arbejde bliver udført fejlfrit, for det kan naturligvis være meget farligt og få fatale konsekvenser for din bilkørsel, hvis arbejdet ikke er udført korrekt. Heldigvis findes der et hav af forskellige guides på YouTube, som kan hjælpe dig til at udføre bilreparationerne helt rigtigt.  

Der er mange love og regler, man som bilejer skal følge, og det kan være svært at finde rundt i, hvordan man gør det korrekt. Spørg eventuelt din lokale mekaniker, eller søg på nettet for at finde ud af, hvilke bilreparationer du må udføre selv.